L’última prova de la Copa Catalana de Marxes tècniques aquest diumenge al Vallès Occidental


La 21a Copa Catalana de Marxes Tècniques i Regularitat de la FEEC tancarà el calendari competitiu aquest diumenge 24 de novembre, a la comarca del Vallès Occidental.  La 56a edició Marxa d’Orientació i regularitat del Cuc estarà organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà. 

A les 8:30 del matí es donarà la sortida des del pàrquing del Marquet de la Roca, a la Vall d’Horta. El mateix dia també es realitzarà la quarta edició de la Caminada del Cuc. Un cop hagin sortit tots els participants de la Marxa, els inscrits a la Caminada realitzaran de manera guiada el mateix itinerari.

Per tots aquells que s’animin, una vegada finalitzada la marxa es farà un dinar al Restaurant Cal Ramon de Sant Llorenç Savall per tancar la jornada.

La UECC fa tota una declaració d’intencions amb aquesta proposta: “Fins ara les curses excursionistes han estat considerades com a curses atlètiques, en les quals només persones fortes i entrenades poden prendre part. Al costat d’aquestes proves atlètiques, tornem  a organitzar una marxa de regularitat en la qual la fortalesa corporal restarà en segon terme, front a la serenitat i la regularitat. Al costat de les curses per a uns pocs escollits, aquesta és la cursa per a tots els excursionistes”.

65a edició de la tradicional Caminada de Regularitat per Muntanya

Un any més el Centre Excursionista de Badalona ha celebrat la tradicional Caminada de Regularitat que enguany ha celebrat la 65a edició amb un itinerari de 14 quilòmetres pel parc de la Serralada Marina. Aquesta prova també forma part de la Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la FEEC.

Els caminaires, provinents de diversos centres excursionistes d’arreu del país, han pres la sortida per parelles a primera hora del matí des del castell de Godmar, a Pomar de Badalona.  Enguany, el recorregut ha tingut com a nucli d’interès els antics conreus de vinya del terme municipal de Badalona i el poblat ibèric del Turó de les Maleses. Els participants han enfilat les primeres pujades en direcció al dipòsit d’aigua de Mas Ram on s’hi trobava el primer control i a continuació, s’ha carenat la serralada fins el segon dipòsit d’aigua a prop de la urbanització de la Conreria. Posteriorment, els excursionistes han enfilat cap el punt més alt de la jornada, a la Coscollada de l’Amigó a 466 metres d’altitud. Un cop voltat el Turó de les Maleses per la vessant nord, han encarat la baixada pel costat de l’antiga cantera de Badalona fins al Turó de l’Home on es trobava el darrer control de la jornada. Abans de l’arribada, els caminaires han tingut l’oportunitat de creuar l’Escola de Natura de Can Miravitges i gaudir d’aquesta antiga masia envoltada antigament per vinyes i conreus.

Per finalitzar la jornada, a l’arribada s’ha premiat a tots els participants amb un vermut i un obsequi de record d’aquesta nova edició. El sol i el fred van acompanyar una jornada molt satisfactòria per part dels participants.