Notícies - 16/09/2019

La Taga 2040 Evo corona a Victor del Aguila i a Núria Hospital com a campions de la Copa

Pallars Sobirà Curses per Muntanya

No hi ha hagut sopreses i Núria Hospital (Club Camí dels Íbers Trail Running) i Victor del Aguila (CE Trail Tarraco) s’han emportat la 18a edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya.

Hospital arribava líder a la darrera prova del calendari, la Taga 2040 Evo que s’ha disputat aquest cap de setmana a Sant Joan de les Abadesses, l’esportista del vallès n’ha tingut prou amb el tercer lloc a la cursa del ripollès per emportar-se la general de la Copa Catalana.

La de granollers ha fet una darrera cursa més conservadora després de guanyar l’Ultra Cerdanya i l’Sky Valls d’Aneu on va encarrilar el títol final.

A la Taga 2040 Evo però la campiona de la Copa es va trobar amb una imparable Queralt Riba (CE RIpoll) que amb un temps de 3:25:12 va emportar-se la cursa. L’atleta local va fer bons els pronòstics i va fer valer el seu coneixement del territori per superar a la basca Maider Fraile (3:32:21) i a la mateixa Núria Hospital (3:32:21) que va tancar el pòdium.

En categoria masculina tampoc hi va haver sorpresa i la lluita per la victòria final entre Albert Garcia (Club Camí dels Íbers Trail Running) i Victor del Aguila (CE Trail Tarraco) es va decantar pel del Priorat.

Victor del Aguila va tornar a mostrar que aquest any es troba en un moment de forma excepcional i es va emportar la Taga 2040 Evo amb un temps de 2:50:07.

Aquesta victòria sumada a la que ja havia aconseguit a l’Ultra Cerdanya i el tercer lloc de l’Sky Valls d’Aneu, han fet que el corredor del Trail Tarraco s’hagi emportat amb autoritat la general final.  Albert Garcia que arribava amb un lleuger avantatge a la classificació en aquesta darrera cursa va arribar a la meta de Sant Joan de les Abadesses ens sisè lloc i va cedir davant del corredor tarragoní.

L’actual campió de Catalunya d’Esquí de Muntanya, el ripollès Martí Làzaro (CE Ripoll) amb un temps de  (2:50:11), va ocupar el segon lloc a la Taga 2040 Evo i el local David
Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) (2:56:58) va tancar el pòdium en categoria absoluta masculina.

Una Taga 2040 Evo d’Aniversari

La 20a edició de la Cursa Taga 2040 ha comptat amb 318 inscrits que han omplert les tres modalitats de cursa, l’absoluta de 28 km amb un desnivell de +2000 amb el seu punt més alt al cim del Taga, la versió curta de 15 km i +900 amb el seu punt més alt a la collada de Can Camps i la tercera modalitat que s’ha estrenat en aquesta edició amb un recorregut de 9 km amb +500 de desnivell i amb el seu punt més alt al Collet de Can Marxan.

Imatge de la sortida de la Taga 2040 Evo Foto: David Fajula

La cursa que ha arribat a la vintena edició amb una salut de ferro, ha vist com en el recorregut de 15Km el júnior Arnau Aranda (CE Matxacuca) guanyava la cursa i aconseguia batre el rècord d’aquesta amb un temps de 1:17:56. En categoria femenina la puig-regenca, Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha emportat la victòria.