Feec Notícies -

Notícies - 24/03/2014

La competició de raquetes de neu la Gormanda Blanca aplega un centenar de participants a la Vall de Conangles

Raquetes de neu

El Centre Excursionista Reddis i el Club Excursionista Vilaller han organitzat l’última prova de la 7a edició de la Copa Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionsites de Catalunya: la segona Gormanda Blanca, que s’ha celebrat a Conangles, el diumenge 23 de març, en un ambient tan competitiu com festiu. El podi de la categoria masculina absoluta ha estat format per Albert Ferrer, Jordi Uró i Francesc Jove. En categoria femenina han pujat al podi Rosa Valls, Laia Cuevas i Leila Moreno.

Pel que fa a la categoria masculina veterana, el podi va quedar format per Pere Fàbregues, David Aragoncillo i Vicente Martínez. El podi femení va ser per a Núria Lauco i Isabel Vigil. La prova va tenir un recorregut de 7,5 quilòmetres i 800 metres de desnivell acumulat. Els participants van sortir des del refugi de Conangles i van fer un circuit circular.

Paratge natural envoltat de grans cims

Un centenar de persones s’han donat cita a la Gormanda Blanca d’aquest any. Els organitzadors de la prova han apostat per un circuit inèdit i “fora pista” ubicat a la Vall de Conangles (Val d’Aran), un paratge natural envoltat de grans cims a la capçalera de la Vall de Barravés (Alta Ribagorça), com ara els Tucs de Contesa, Molleres o Tallada.

Puntualment, a les 9 hores s’ha donat la sortida als participants del circuit, i 30 minuts més tard sortien els corredors de la Copa que han completat un circuit de 7,5 quilòmetres amb 550 metres de desnivell positiu en un terreny molt variat que ha discorregut per la vora del barranc de Conangles. El primer tram ha comptat amb una pujada progressiva per un terreny obert fins arribar al primer avituallament a partir del qual han seguit un tram del GR 11. A continuació han passat a la vessant obaga de la Vall on han iniciat la ràpida baixada per dins del bosc amb un primer tram de pista i després per un de corriol més tècnic.

Després del sorteig de material i l’entrega de premis al refugi de Conangles, s’ha celebrat un animat dinar a Vilaller per als corredors i els voluntaris de la prova, amenitzat pel grup d’acordionistes “Ribatònics”, que ha servit de cloenda de l’edició d’aquest any.

La pròxima cita, a la serra d’Ensija

Aquesta segona edició de la Gormanda Blanca també ha puntuat per al Circuit Català de Raquetes de Neu, que celebrarà la seva última prova, organitzada pel Club Excursionista Independent de Catalunya a la serra d’Ensija el proper dissabte 6 d’abril.