FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/05/2019

Jordi Pons, primer Membre d’Honor de la FEEC

Barcelonès Societat

Per la seva àmplia carrera alpinística i el seu compromís amb el món de la muntanya del nostre país i amb les diferents activitats esportives, socials i culturals que es realitzen a les entitats excursionistes de Catalunya, la FEEC ha decidit nomenar Jordi Pons i Sanjinés (Centre Excursionista de Catalunya), primer Membre d’Honor de la federació. Aquest és un reconeixement inèdit que s’atorga al primer català en fer aconseguir fer un vuit mil, juntament amb Josep Manuel Anglada i Emili Civís el 1974 a l’Anapurna, alhora que va formar part de la primera expedició catalana a l’Everest, aquesta vegada el 1982.

Aquest reconeixement s’ha atorgat en el marc de l’Assemblea General Ordinària de la FEEC, celebrada a la seu del Centre Excursionista de Catalunya el 25 de maig, organitzada pel mateix centre. Una quarantena d’entitats han assistit a aquesta Assemblea que ha servit també per aprovar per unanimitat els comptes anuals de l’exercici econòmic de 2018 i la memòria d’activitats de l’exercici vençut.

D’entrada, Eduard Cayón, president del Centre Excursionista de Catalunya, ha donat la benvinguda als assistents i ha rebut, de mans del president de la FEEC, Jordi Merino, la figura del massís de Montserrat com a forma d’agraïment per acollir aquesta Assemblea anual.

Eduard Cayón, president del CEC, amb Jordi Merino, president de la FEEC

Pel que fa a l’informe de les activitats de l’exercici vençut, els caps d’àrea de la FEEC han fet un repàs de les accions dutes a terme el passat 2018, amb una projecció del que s’estava ja fent aquest 2019. En l’informe de presidència, el president de la FEEC, Jordi Merino, ha parlat del nou rècord assolit amb les llicències anual tramitades, que a desembre de 2018 s’enfilaven fins a les 41.303. Si a aquestes anuals se li afegeixen les temporals, es va arribar a una brillant xifra de 52.736 llicències globals tramitades durant l’any 2018. També ha volgut donar 6.367 gràcies a tots aquells que van contribuir a la recollida de firmes per la Iniciativa Legislativa Popular per la nova llei de l’Esport Català. La FEEC, amb aquestes més de sis mil firmes recollides va ser la federació que més en va aconseguir, per davant de la Federació Catalana de Futbol, amb 4.481. En total, es van aconseguir 154.492 firmes ja presentades al Parlament de Catalunya per tirar endavant aquesta nova llei de l’Esport.

Merino també ha volgut avançar que el 2020 se celebrarà el Centenari de la FEEC. Per commemorar aquests cent anys d’excursionisme català es crearà una comissió per coordinar i organitzar tots els actes de celebració. Durant el 2020 es duran a terme diferents actes com la celebració del Catalonia Trek Festival a Salou, la celebració de l’Assemblea de la ERA a Girona o l’edició d’un llibre d’aquest centenari, tots inclosos en aquesta efemèride. Finalment, el President ha volgut remarcar la problemàtica que hi ha amb les curses per muntanya, ja que el Consejo Superior de Deporte va atorgar, l’any passat, aquesta disciplina a la Federació d’Atletisme. Davant d’això, la FEEC ha presentat un recurs contenciós-administratiu amb altres federacions als jutjats de Madrid.

Cada Àrea de la Federació ha exposat la memòria d’activitats de l’any anterior, quan es va crear l’Àrea de Natura amb Montse Jové al capdavant i Rosa M. Hontoria com a col·laboradora. També s’ha aprofitat per aprovar el Reglament del Comitè Arbitral de Competició i el de Canicròs.

Després d’aquesta Assemblea General Ordinària se n’ha dut a terme una d’Extraordinària de modificació dels estatuts de la FEEC, per tal d’incloure les disciplines esportives de marxa aquàtica i slackline.

Una quarantena d’entitats han assistit a l’Assemblea General Ordinària de la FEEC a la seu del CEC

Aquesta ha estat la sisena assemblea on els representants de les entitats de la FEEC han pogut seguir el dossier a través d’una tablet, apostant per disminuir de forma important la despesa econòmica que suposava el suport en paper i sobretot reduir el medi ambiental de l’acte.