La FEEC assisteix a l’assemblea plenària de la IFSC, al Quebec


L’Àrea Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en l’Assemblea Plenària de la Internacional Federation of Sport Climbing (IFSC), a Quebec (Canadà), els dies 11 i 12 de març. Hi han assistit com a observadors Marcial Alemán, director tècnic esportiu de la FEEC, i Quim Hernández, membre del comitè d’escalada de la FEEC.

En aquesta assemblea s’ha reescollit al president actual, Marco Scolaris, i s’han abordat aspectes importants de cara a la futura cita olímpica, a Tòquio 2020. Un dels temes més importants i debatuts ha estat el format olímpic per a la competició, que s’ha formalitzat en l’assemblea.

Marcial Alemán (esquerra) i Quim Hernández (dreta) amb Sean McColl, tres vegades campió del món en la combinada

El format olímpic inclourà una competició combinada en velocitat, bloc i dificultat, on participaran 20 atletes. Després de la sèrie de classificació seran sis els esportistes que passaran a les finals, on també es tornaran a disputar les tres disciplines.

El proper campionat del món d’escalada, que se celebrarà a Innsbruck (Àustria), el 2018, serà el primer esdeveniment de la IFSC on s’aplicarà el format olímpic. Abans es farà també al campionat del món juvenil que es disputa a la mateixa localitat, el 2017, i que serà una de les proves de qualificació per als jocs olímpic juvenils de Buenos Aires el 2018.

La delegació de la FEEC ha assistit a nombroses reunions durant tot el cap de setmana, que han servit per realitzar múltiples contactes amb la gran majoria de delegacions internacionals.