“Excursions per la serra de Mont-roig i muntanyes” s’emporta el XVII Premi Vèrtex


El XVII Premi Vèrtex, “Excursions per la serra de Mont-roig i muntanyes veïnes”, ja es pot adquirir a les llibreries i a través d’internet.  Cossetània Edicions ha publicat, dins la col·lecció Azimut, el nou llibre realitzat per Joan Ramon Segura i Antoni Satorra, ambdós socis del Club Excursionista de Lleida. Aquest guia recull 27 itineraris a peu que permetran conèixer de primera mà la serra del Mont-roig (Noguera) i les seves muntanyes veïnes: Sant Jordi, Carbonera, Montclús i Sant Mamet.

Es tracta de la primera guia dedicada als excursionistes de la serra de Mont-roig, que esdevé el primer esglaó de la complexa xarxa de serralades que formen el Prepirineu català. Les rutes que es proposen, de fet, faciliten la millor descoberta del territori, a partir de camins antics però també de noves dreceres que han anat apareixent i que fan de bon trescar.

El Premi Vèrtex, que convoquen la FEEC i Cossetània Edicions des de l’any 2000, està destinat a un recull d’itineraris que abraci una zona determinada de Catalunya, Andorra, País Valencià, Illes Balears o aquests terrritoris en general, en qualsevol modalitat d’esports de muntanya.

El jurat del XVII Premi Vèrtex ha escollit aquesta guia ja que és una recerca a la història per conèixer els camins antics que a dia d’avui es recuperen per realitzar noves rutes.