Àmplia representació de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya a la Matheysins


Després del bon regust de boca que va deixar el primer contacte amb la Copa del Món d’aquesta temporada al Japó, la Selecció Catalana de Curses per Muntanya tornarà a competir en l’elit, aquest cop a Saint-Honoré al departament de l’Isère a França.

L’Skyrace des Matheysins és la quarta prova de les sèries mundials de la ISF i Catalunya hi tindrà un representació més que nombrosa. El seleccionador, Fernando Rosa, s’emporta fins a setze esportistes per competir aquest pròxim cap de setmana als Alps.

Una de les favorites a situar-se en el top ten de la cursa és la garrafenca Gisela Carrión (AE Matxacuca). Carrión encapçalarà la partipació femenina de la selecció on hi haurà també les berguedanes Clàudia Sabata (CE Berguedà) i Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà), les osonenques Laia Andreu (UE Vic) i Laia Aguilar (CE Calldetenes), i la collbatonina Marta Llagostera (4000 peus AE Collbató).

Gisela Carrión comença aquesta quarta cursa amb el quinzè lloc a la general després del sisè lloc aconseguit en el debut al Japó. La resta de components femenins de la selecció buscaran els primers punts a França.

La llista de Fernando Rosa la completen en categoria masculina Gerard Españó i David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà),  Jonatan Cuesta, Fernando López de Sagredo i Roger Martínez (CEM La Cameta Coixa), Eduard Baquer i Josep Morales (AE Matxacuca), Marc Trasserra (CE Voltraganès ARS), Albert Pujol (CE Sabadell) i s’espera també la presència d’en Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) que es troba ara mateix a Iran competint amb la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya.

La sortida d’aquesta quarta prova de la Copa del Món es durà a terme a la Matheysine (900 m), a 30 km al sud de Grenoble, als Alps francesos. Els primers quilòmetres són els més planers de la cursa fins arribar a l’anomenat ‘jardí del diable’ des d’on es començaran a salvar els 1980 m de desnivell positiu de la prova. Des d’allà, s’evoluciona en una línia de pics de gairebé 6 km, amb diversos cims d’entre 2.200 i 2.400 m d’altura, àrees tècniques, neu i una vista panoràmica de totes les muntanyes de la zona. La baixada és pràcticament tota per zona de bosc amb una pista única que portarà als participants fins a Saint-Honoré.

 

Classificació de la Copa del Món  

 

VESTEIX-TE COM LA SELECCIÓ 

 

Amb el patrocini
Tuga Wear