Estades Alps 2018

Aquest any les estades per joves als Alps destinades a socis i sòcies d’entitats excursionistes de la FEEC i amb carnet federatiu, es realitzaran del 15 al 21 de juliol a Suïssa

L’objectiu principal és fomentar les activitats alpinístiques entre els joves coneixent noves regions i serralades a l’hora que es treballen continguts tècnics i de seguretat, així com d’organització, planificació i logística de les ascensions i els valors de la convivència i companyonia. A nivell alpinístic, depenent sempre de les condicions meteorològiques i del grup, els objectius seran els cims del Lagginhorn (4.010 m), el Finsteraarhorn (4.260 m) i el Gross Grünhorn (4.044 m).

Per participar-hi s’hauran de complir els següents requisits:

  • Tenir entre 18 i 25 anys. En el moment de formalitzar la inscripció s’haurà de tenir els 18 anys complerts.
  • Disposar del carnet federatiu de la FEEC de l’any 2018, modalitat D.
  • Tenir coneixements dels nusos vuit, vuit resseguit, de baga plana, estàtic o ballestrinque i maixard.
  • Dominar el IV grau de dificultat en escalada en roca.
  • Dominar la tècnica de descens en ràpel.
  • Dominar la tècnica de progressió amb grampons i la utilització del piolet en pendents de 45/50 graus d’inclinació.
  • Haver realitzat un mínim de 4 ascensions a cims de més de 3.000 metres.
  • Haver realitzat un mínim de 2 ascensions de més de 2.500 metres a l’hivern.
  • Haver escalat un mínim de 3 vies en roca de dificultat de IV grau i tres llargs de corda.

Hi haurà un màxim de 10 places i no es realitzaran si no s’arriba als 8 inscrits, aquestes places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació, tanmateix si hi hagués més sol·licituds que places tindrien preferència aquells esportistes que no haguessin participat prèviament en aquestes estades els anys anteriors. Per tal de que el grup sigui el més homogeni possible, també és valorarà el currículum esportiu dels participants.

Els joves interessats en participar-hi hauran d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix a la seu social de la FEEC (Rambla, 41 Pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat. El termini de recepció de sol·licituds serà el dia 24 de juny de 2018.

Posteriorment la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com hauran de formalitzar la inscripció. La taxa d’inscripció serà de 225 € i cobrirà les despeses d’allotjament i les dietes. Els desplaçaments aniran a càrrec de cada participant, s’haurà de disposar de suficients vehicles particulars per arribar fins al lloc de trobada i per la tornada a casa. En cas contrari, s’haurà de sumar el cost del lloguer d’un vehicle.

E dia 5 de juliol a les 18:30 h es farà una sessió de presentació de les Estades a la seu social de la FEEC. Serà un moment de trobada entre els joves i els tècnics acompanyants, en el qual es detallarà el programa definitiu de les activitats que es realitzaran i es parlarà de l’organització logística, el material i altres temes d’interès relacionats.

Per més informació, contactar per correu electrònic a estades@feec.cat o per telèfon al 934.120.777 ext. 2.