Via Ferrada: Penyaflor i Canal de Magí

Data de l'esdeveniment:
11/11/2018
Data de fi:
11/11/2018
Població:
Barcelona (08034)
Comarca:
Barcelona
Telèfon:
677 95 77 64
Web:
En la categoria:
Activitats socials
Organitza:
CLUB ALPINO BARCELONA

La ferrada de Penyaflor es troba en la primera fase d’instal·lació. Els seus equipadors la pretenen ampliar molt més. Ara supera la paret de la cara nord de Penyaflor, situada a les portes del parc natural dels Ports de Tortosa Beseit. És una ruta circular, amena i divertida que consta d’esglaons, passamans, passarel·les, cadenes i, a hores d’ara, té dos ponts tibetans i un que és passarel·la. La dificultat no varia i el recorregut tampoc perquè aquesta part es feia caminant.

Pel que fa a la via ferrada Canal de Magí, és una cadena estreta equipada únicament els primers 15 m amb una clavilles tipus T i cable de vida. Bastant curta i assequible. El descens d’aquesta es realitza pel barranc de Canal del Vent, amb un seguit de ràpels ben mesurats.

Dades tècniques

Ferrada Penyaflor
Dificultat: K3. Mitja.
Aproximació: 20 min
Distància: 1,4,3 km
Durada: 2h amb l’aproximació.

Ferrada Canal de Magí
Dificultat: K2. Mitja.
Durada: 2h 15 amb l’aproximació.

Requerit: soci del CAB, experiència contrastada en vies ferrades, bon nivell físic, llicència federativa o assegurança de dia, i portar el material adequat.

Material: dissipador, baga d’ancoratge amb el seu mosquetó, guants curts, casc, arnés i botes lleugeres de muntanya o vambes amb sola dura, ulleres de sol, frontal, talla vents o impermeable. En cas d’haver-hi ràpel cal portar també rapelador (vuit o revers amb el seu mosquetó) i cordino per Machard amb el seu mosquetó. Aliments (aigua, fruita, entrepà, fruita seca). Es pot llogar material a la botiga Vèrtic de Barcelona.

Important: Ni el CAB ni els coordinadors d’aquesta activitat, seran responsables sota cap circumstància dels possibles danys personals o accidents que puguin ocórrer durant la jornada. El CAB es reserva el dret a poder anul·lar o posposar l’activitat en cas que les condicions meteorològiques no siguin les adequades. El fet de participar en aquesta activitat implica l’acceptació d’aquestes normes.