Vallferosa (La Segarra)

Data de l'esdeveniment:
25/03/2017
Data de fi:
25/03/2017
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
General
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Aquesta ruta transcorre per la comarca de La Segarra, a tocar del centre geogràfic de Catalunya. En aquest itinerari circular, a banda d’un magnífic paisatge i molt de silenci, trobarem un bon nombre de llocs d’interès que fan que l’excursió passi com si res.

Visitarem l’antic poble de Vallferosa. Aquí trobem la imponent torre de defensa, una obra mestra de l’arquitectura militar del segle X. Amb 30 metres d’altura, és la més alta de Catalunya. Una meravella molt desconeguda. També trobem l’antiga església parroquial de Sant Pere de Vallferosa, avui dia substituïda per la propera església de Santa Maria de Sasserra.

Passarem per diverses fonts i balmes, com la dels Voliacs, de mides considerables, i podrem veure també un lloc sorprenent on trobem setze tombes antropomorfes excavades a la roca. Veurem també antics cups de vi excavats a la roca, on es deixava fermentar el vi una vegada trepitjat el raïm.

Farem també un tros del Camí Ral que unia Solsona amb Guissona. És un camí amb molta història que ja s’utilitzava abans dels romans i que avui dia només el trobem en petits trams.

Una sortida molt entretinguda, on veurem bastantes troballes del passat tot gaudint dels paisatges de la muntanya.

La sortida passa per camins i corriols en molt bon estat i molt transitables.

Distància: 15 km

Desnivell: +500 m

Dificultat: Mig-baix

Hi hauran 2 cites:

  • 1a cita a les 7:30 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).
  • 2a cita a les 8:00 h al C/ Tinent Coronel Valenzuela cantonada Diagonal (Metro Palau Reial. L3).