V Marxa de Resistència La Mola – Santa

Data de l'esdeveniment:
13/10/2019
Data de fi:
13/10/2019
Població:
Santa Perpètua de Mogoda (08130)
Comarca:
Vallès Occidental
Lloc:
Pavelló d’esports de Santa Perpètua
Kilómetres:
50,12 km
En la categoria:
Caminades de resistència
Organitza:
CENTRE EXCTA. SANTA PERPÈTUA

Presentació:

El CESP, Centre Excursionista de Santa Perpètua, és una petita entitat de la població de Sta. Perpètua de Mogoda, enfocada al senderisme i al muntanyisme en general. La Marxa anomenada “la Mola-Santa” n’és un gran exemple. Com el seu nom indica és una marxa o caminada de mitjà recorregut, que transcórrer entre el parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac “La Mola”, i la població que regenta la nostra entitat, Sta. Perpètua de Mogoda.
Enguany volem realitzar ja la cinquena edició d’aquesta marxa. Com ja sabeu tenim junta nova i el nostre repte és consolidar aquesta prova cada any. El nostre desig és que algun any entri a formar part del Circuit de Caminades de Resistència de la FEEC, i perquè això sigui possible hem ampliat el nostre recorregut a 50 km.

Primer de tot cal donar les gràcies a la regidoria d’Esports de Sta. Perpètua, ja que ens cedeixen les instal·lacions del pavelló poliesportiu per a poder organitzar i rebre els participants.
Els participants hauran de realitzar un recorregut d’uns 50 km, tot passant per llocs tant emblemàtics com el cim del parc (monestir de Sant Llorenç o altrament dit la Mola), o el pic del vent, que són dos cims que estan en la llista del 100 cims de la FEEC, o ermites que varen servir de resguard durant les guerres dels Carlins, com la de Sant Jaume de Vallverd. En el transcurs del recorregut els participants, a part de poder gaudir d’una reserva natural tant important com és aquesta i de les meravelloses vistes que ofereix del Vallès i comarques veïnes, podran conèixer llocs inhòspits i força desconeguts. Com que estem davant d’un caminada de mitjà recorregut, i aquesta transcórrer per diferents desnivells i terrenys de característiques molt variades, per poder realitzar-la cal tenir un mínim de coneixement en muntanyisme i un fons físic que s’adeqüi a les exigències del recorregut. Tot i això convidem a gaudir del recorregut a tot aquell excursionista que li agradi conèixer i gaudir de la natura i se’n senti preparat.

Per fer més amè i factible la marxa per als participants, des de l’organització muntarem diferents punts de control de pas i avituallaments, a on podran rehidratar-se i recuperar forces amb un bon entrepà. Aquests estaran col·locats de forma estratègica, perquè alhora puguin servir de punt d’abandonament i/o suport si algun participant així ho requereix. A la zona d’arribada, es muntarà una botifarrada per als participants, així podran recuperar-se de l’esforç realitzat.

No podem acabar aquesta presentació sense agrair també a tothom que gaudeix de la natura tot practicant l’excursionisme ja que, és gràcies a ells, que una entitat com la nostra té la raó de ser.

Horaris:

Recollida de dorsals a les 6:00 al bar del Pavelló d’esports de Santa Perpètua (Av. Girona).
Sortida dels autocars a les 7:00 des del mateix punt.
Brífing: de 7:50 a 8:00
Inici de la marxa des del Coll d’Estenalles a les 8:00.

Recorregut:

Coll d’Estenalles – la Mola – Ermita de la Mare de Déu de les Arenes – camí de la
font del plàtan –ermita sant Jaume de Vallverd – coll de can Monner–tres pins–pic
del vent – castell de Guanta- Sentmenat-can morera – Pavelló de Santa Perpètua.

Perfil:

Track

Fitxa tècnica:

Distància: 50,12 km
Desnivell positiu: 1180 m
Desnivell negatiu: 1964 m
Temps màxim: 14 hores

Més informació