Travessa d’alta muntanya pel Parc Posets – Maladeta

Data de l'esdeveniment:
01/09/2018
Data de fi:
06/09/2018
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonés
Telèfon:
649335922
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Introducció: aquesta és una activitat d’alta muntanya que pretén fugir de les rutes més concorregudes del Parc, les que van a cercar coronar els dos cims més alts dels Pirineus: Posets i Aneto.

Nosaltres no els farem, però tenim la intenció de coronar altres cims de tres mil metres i gairebé segur que els farem en solitari, gaudint de similars paisatges als més alts i alhora de la tranquil·litat.

Els primers dies, aprofitarem les infraestructures dels refugis, la darrera nit farem un bivac al cor dels Montes Malditos, però només serà una nit, per gaudir de valent de l’alta muntanya.

És una activitat adreçada a persones que ja tinguin una certa experiència en caminar per l’alta muntanya, tot i que no té uns requeriments tècnics gaire especials. Caldrà fer un canvi d’impressions amb el guia abans de confirmar la plaça.

Programa:

El dia 1 d’agost ens traslladem a la vall i fem la logística necessària perquè tot estigui a punt per complir els objectius.

I després pujarem cap al refugi Angel Orus, uns 700 metres de desnivell.

El dia 2 l’etapa és senzilla, amb poc desnivell, uns 500 metres, i ens portarà per la vall dels Ibons. A través de la collada de Montidiego buscarem el pas per baixar cap a la Vall d’Estós. Dormim al refugi d’Estós.

El dia 3 fem l’”etapa reina”. Passem a través del coll de Portillón de Oô cap al vessant francès i enfilem els primers tres mil, el punt més alt és la Punta Literola, a 3.132 metres. Vistes espectaculars a banda i banda.

Seguim la travessa anant a cercar el Col de Cabrioules (3.012 m) i ja baixem cap al vellet refugi de Maupas. Uns 1.500 metres de desnivell acumulats.

El dia 4 és una etapa de recuperació. Anem saltant de llac en llac fins a cercar el coll “Puerto Viejo”, que ens porta de nou a la vessant d’Osca. Uns 500 metres de desnivell acumulats. Aquesta nit aprofitem que estem de nou a prop de la “civilització” i tindrem la furgoneta. Gaudirem de dutxa i podrem canviar-nos de roba.

El dia 5 sortim un pel més carregats cap al cor del massís de la Maladeta, perquè la idea és fer un bivac prop dels 3.000 metres (ibonet cordier). Abans però, ens haurem embutxacat el pic Cordier, de 3.263 metres. Etapa de 1.500 metres de desnivell acumulat.

El dua 6 és la darrera etapa. Farem la Maladeta (3.312 m) i en funció a com anem de forces algun altre 3.000 de molt a prop, abans de baixar per la Vall de Corones, on acabem la travessa.

Amb l’“autobús de las nubes”, baixarem a la vall i viatge de tornada cap a Barcelona.

Preu inscripció:
Socis: 280 €
Socis*30*: 270 €
Socis *60*: 260 €
No socis: 290 €

Altres despeses: allotjaments (MP) i transports (despeses pròpies més la part del guia): màxim 300 € que es paguen sobre la marxa.