Sortida al Pic d’Orhy i Belagua

Data de l'esdeveniment:
17/06/2019
Data de fi:
20/06/2019
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Per aquesta penúltima setmana de juny us preparem una sortida de 4 dies al Pirineu de Navarra, on farem 4 excursions molt variades i diferents les unes de les altres, per tal de conèixer a fons aquesta zona del Pirineu

A continuació, us expliquem les diferents excursions i zones per os transcorren les sortides.

1er dia (Ricón de Balagua):
La Vall de Belagua (única vall glacial d’Euskal Herria), és l’ecosistema pirinenc més rellevant de la Vall de Roncal, amb altures que oscil·len entre els 1.100 m del denominat Ricón de Belagua i els 2.428 m de la Mesa de los Tres Reyes, el cim més alt de Navarra.

Situat al nord de la Vall de Roncal, en la confluència de Navarra, França i Osca, en el seu interior es troba la Reserva Natural de Larra, que acull l’ecosistema més singular i representatiu dels ecosistemes pirinencs i constitueix un dels paratges morfològics càrstics més impressionants d’Europa.

Distància: 9 km
Desnivell: +300 m /-300 m
2n dia (Lapazarra):

Aquest cim corona una de les parts de Larra. El carst de Larra, també conegut com el “laberinto” és una gran zona càrstica amb roca calcària erosionada i esquitxada de pi negre amb una de les zones d’aquest fenòmen calcari més extenses d’Europa, que ben val una visita. Des del cim del Lapazarra podrem gaudir de les vistes al punt més alt de Navarra, La Mesa de los Tres Reyes, Pic d’Annie (Auñamendi), i molts d’altres de la zona.

Distància: 12 km
Desnivell: +650 m
3er dia (Pic d’Orhy):

La muntanya Orhy (francès), també Ori o Orhi en espanyol i en basc, és una muntanya que es troba a la frontera entre Navarra i Soule (França), als Pirineus, i té una alçada de 2.017 m. És el pic més occidental, o dit d’una altra manera, és el 1er 2000 m que trobem venint del País Basc cap a Catalunya per sobre dels 2.000 m. És una muntanya prominent, molt important en la mitologia basca.

Distància: 12 km
Desnivell: +750 m / -750 m
4rt dia (matinal Bosque de Gamueta i tornada a Barcelona):

La ruta matinal que realitzarem es troba a la Vall d’Ansó. Discorre per un dels boscos menys afectat per la intervenció humana, anomenat “El Bosc de Gamueta”, de faigs i avets. Per tant, un dels més bells i singulars de la zona, ideal per a carregar piles i energia per a la tornada a Barcelona.

Distància: 8 km
Desnivell: +400 m / -400 m

Preu inscripcions (inclou organització i guiatge):
Socis: 160 €
Socis 30*: 155 €
Socis 60*: 150 €
No socis: 165 €

Altres despeses (allotjament i transport):
Allotjament (mitja pensió) Consulteu a secretaria@cordada.org o al 627 43 92 54 (Antonio).
Transport (inclou viatge des de Barcelona i tots els desplaçaments per Navarra): 60 € aprox.