Sortida al Pic de Pessons i al Pic de l’Àliga

Data de l'esdeveniment:
05/04/2014
Data de fi:
06/04/2014
Població:
Pas de la Casa (AD200)
Comarca:
Andorra
Lloc:
Grau-Roig
Desnivell:
800
Telèfon:
933 469 604
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
AGRUP.EXCTA. MUNTANYA

Ascens al Pic de Pessons (2.865 m) i al Pic de l’Àliga (.2820 m) des de Grau-Roig pel circ de Pessons i la canal dels Isards.

Aquestes conegudes muntanyes estan situades al circ de Pessons, paradís dels llacs d’alta muntanya a l’estiu, a l’hivern un dels indrets més freds d’Andorra.

De Grau-Roig (2120 m), s’ha de remuntar la pista en sentit SO fins el primer dels estanys devPessons. S’ha de vorejar aquest per l’E-SE, per aconseguir a continuació una marcada valleta que s’ha de seguir en sentit SO, que de mica en mica va aproximant al sempre visible pic de Pessons. L’itinerari és molt evident.

A l’esquerra és deixa el pic del Montmalús, i en sentit lleugerament O, és remunta fins el final de la valleta, fins a situar-nos molt a prop de l’esvelt pic de Ríbuls, conegut pel seu atractiu pilar N, que quedarà a l’esquerra.

A l’esquerra del pic de Pessons, al lloc més baix de la cresta, una ampla canal baixa fins el fons de la vall, és la canal dels Isards. Aquesta s’ha de remuntar íntegrament, uns 150 metres de desnivell com a màxim, molt dreta en la seva part alta. Una vegada a la cresta, cap a l’esquerra s’aconsegueix en bona però fàcil ascensió, el pic de l’Àliga (2820 m), molt planer a la seva part superior.

Altra vegada al coll de la sortida de la canal, s’ha d’anar en sentit contrari, és a dir NO, per fàcil i ampla cresta fins el cim del pic de Pessons (2865 m), amb excel·lent perspectiva local, així com de la resta dels Pirineus andorrà i Pirineus orientals.

Nota: El Pic de Pessons també s’anomena del Gargantillar, i el Pic de l’Àliga també te el nom de pic de Ríbuls.

Vies de ascensions alternatives: Canal amagada o corredor Nord, 200m, PD+/BD (III si al ressalt hi ha poca neu, possibilitat de grans cornises a la sortida de la canal).

Reunió prèvia: Dimarts 1 d’abril a les 21 hores al Local Social.