Setmana al Pirineu Aragonès

Data de l'esdeveniment:
06/08/2018
Data de fi:
12/08/2018
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonés
Telèfon:
626421433
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Anem al Pirineu Aragonès, on farem 7 rutes independents com una alternativa més fàcil a la ruta Transpirinenca 3. Combinant trams del GR 11, per on passa la Transpirinenca, amb altres camins de traçat més còmode, arribarem a llocs fantàstics per gaudir dels paisatges fabulosos d’aquest tram del Pirineu que va des de Sallent de Gàllego fins a Torla.

EXCURSIONS:

1r dia: embasament de La Sarra-llac i refugi de Respumoso
Distància: 7,5 km
Desnivell +: 742 m

+ passejada optativa a la tarda a diferents ibons de la zona (4 km + 100 m sense motxilla)

Pujarem pel GR 11 des de l’embassament de la Sarra fins al refugi de Respumoso situat al costat del llac del mateix nom, tot resseguint la vall del riu “Aguas Limpias”, amb estrests i salts d’aigua i boscos de faig i pi. Arribats al refugi hi haura l’opció de fer una caminada curta fins a altres ibons de la zona.

2n dia: Ibones de Arriel (pot ser optativa)
Distància: 10 km
Desinvell: + 300 / – 300m

La pujada aquests estanys es fa per bon camí, en gran part, però amb un ambient plenament d’alta muntanya i unes vistes espectaculars sobre les valls i cims que els envolten.

+Tornada a l’embassament de La Sarra
Distància: 11 km
Desnivell: – 742 m

3r dia: Panticosa – Ibons de Bachimaña
Distància: 14 km
Desnivell: + 710 / – 710m

La jornada tornarà a estar presidida pels llacs i pel paisatge d’alta muntanya. Farem un camí preciós que surt de los Baños de Panticosa (GR 11) i, passant pel mirador de la reina i el Salt de Pi, ens portarà a visitar els estanys de Bachimaña baix, Bachimaña alt i els dos estanys blaus. Una passada!

4t dia: Valle de Otal
Aquesta jornada canviarem totalment d’ambient, passant del gris de les roques al verd intens dels prats de Bujaruelo i Otal. Podrem fer de més i de menys segons com vagi el grup.

Opció A
Fer una circular des de Bujaruelo per les valls d’Otal, Ordiso i Ara
Distància: 20 km
Desnivell: + 1000 / – 1000m

Opció B
O be fer una ruta mes curta per les valls d’Otal i Ara.
Distància: 15 km
Desnivell: + 550 m / – 550 m

5è dia: Bujaruelo Pradera de Ordesa
Partirem de Bujaruelo on haurem fet nit tot resseguint el riu Ara amb racons de gran bellesa. Pujarem fins a la Pradera d’Ordesa per l’antic camí que s’enfila a la vall entre avets centenaris i el soroll ensordidor dels salts d’aigua del riu Arazas. Tant una vall com l’altre són del tot espectaculars.

Distància: 17 km
Desnivells: + 300 / – 400 m

6è dia: Pradera Ordesa-Senda de los Cazadores-Cola de Caballo-Pradera
Farem un dels recorreguts mes emblemàtics del Parc Nacional d’Ordesa. La senda de los cazadores fins al mirador de Carcilarruego, on tindrem unes vistes impressionants de tota la vall presidida pel Mont Perdut, que es mantindran al llarg de tota la senda en balcó que ens portarà fins a la cua de cavall. Tornarem pel fons de la vall tot passant per les grades de Soaso i alguns dels salts més impressionants de tot el Pirineu.

Distància: 18 km
Desnivell: +700 m / -700 m

7è dia: Faja Racún
Un dels recorreguts més bonics de la vall d’Ordesa és el de la Faja Racún, als peus de l’impresionant Tozal de Mayo i el gallinero recorrent les seves altes parets i unint del circs de Carriata i Cotatuero. Vessants entapissats de groc per la flor del piorno, algun isard encuriosit i unes vistes d’infart.

Distància: 11 km
Desnivell: 600 m

Ens allotjarem en refugis de muntanya i albergs.

Preus:
Socis: 270 €
Socis*30*: 265 €
Socis *60*: 260 €
No socis: 280 €
Preu del transport aproximat: 60 €