Senderisme per la Vall d’Olzinelles

Data de l'esdeveniment:
06/04/2019
Data de fi:
06/04/2019
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Desnivell:
+260 m
Kilómetres:
11 km
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Al Parc Natural del Montnegre i Corredor trobem La Vall d’Olzinelles, un tresor de boscos de ribera, sureres i arbres centenaris de tot tipus (molts d’ells considerats monumentals). La primavera és sense dubte la millor època de l’any per apropar-nos i gaudir dels paisatges captivadors d’aquest entorn.

Entre d’altres exemplars destacables, veurem l’alzina de la Pega, amb més de 3,50 m de perímetre i una alçada superior als 35 m, la fan una de les alzines més altes de Catalunya.

A la Vall d’Olzinelles trobem racons realment preciosos: La Riera d’Olzinelles, La Font de l’Aranyal o la Font del Rector, així com molts llocs d’interès, com el Pou de Glaç de Can Draper, els forns de pega de Can Valls (un forns datats al segle IX on es feien, mitjançant una destil•lació primitiva, pegues, brees i quitrans forestals, utilitzats fonamentalment a les drassanes per impermeabilitzar els vaixells, però també per fer torxes, botes de vi, etc.) i l’església de Sant Esteve d’Olzinelles.

La sortida es fa per camins amb pendents suaus, però que ja ens faran obrir la gana per anar a dinar al Restaurant (dinar al restaurant és opcional, qui ho prefereixi pot portar el dinar de casa i menjar a prop del restaurant).

Distància: 11 km

Desnivell: +260 m

Dificultat: baixa

Cita: a les 7:45 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).