Senderisme a Irati, valls de Salazar i Aezkoa

Data de l'esdeveniment:
27/08/2018
Data de fi:
01/09/2018
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonés
Telèfon:
626421433
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Les sortides són de nivell mig-baix i amb un grup molt reduït (en principi 8 persones)

Els Pirineus de Navarra són, sens dubte, un dels millors llocs de la península per practicar el senderisme i amb el seu clima atlàntic, un destí ideal per anar-hi a aquesta època.

Visitarem les valls de Salazar i Aezkoa, on es troba la famosa Selva d’Irati una de les fagedes més boniques d’ Europa, de visita obligada. Hi ha però moltes més coses a descobrir.

Les excursions que farem ens permetran conèixer alguns dels racons més bonics d’aquesta terra, sempre verda. Seran sis dies per desconnectar de tot i entrar en un món de màgia, tradició i natura.

Dia 27: viatge BCN-Otxagavia / Sierra de Abodi
Excursió de mig dia molt fàcil i amb grans vistes, recorrent part de la Serra d’Abodi.
L’excursió transcórre per la carena de la Serra, per prats i terreny obert, amb vistes impressionants sobre el territori que visitarem aquest dies.
Podrem veure diferents dolines i un dolmen força famós, el del “ Paso de las Alforjas”.
Distància: 6 km
Desnivell: 80 m

Dia 28: Embassament d’Irabia Selva d’Irati
En aquesta excursió visitarem la Selva d’Irati, una de les fagedes avetoses més gran d’Europa, que atrau per la seva bellesa a milers de visitants al llarg de l’any.
El bosc és impressionant, doncs a banda de la seva extensió té arbres antics de gran port, rierols i racons molt bonics.
Distància: 15 km
Desnivells: 350 m

Dia 29: conjunt megalític d’Azpegi, bosc d’Ursario i Mendilatz
Aquest dia anirem a prop d’Orbaizeta per a fer una ruta molt maca i interessant. La zona està plena de dolmens i monuments megalítics als peus de l’impressionant mont Urkulu.
Farem un recorregut que ens durà a recórrer el bosc d’Ursario fins al coll d’Azpuegi amb un gran paisatge i un Cromlech circular, que fan que sigui un lloc molt especial.
Pujarem també al Mendilatz, un cim modest però amb un recorregut d’allò més bonic i interessant.
Distància: 12 km
Desnivell: 350 m

Dia 30: Gorges i passarel·la d’Holtzarte
Aquest dia ens internem al País Basc francès i ho fem per visitar una zona molt bonica. Fagedes, gorges, ponts penjants…. un dia fantàstic.
Farem una ruta circular que sortint del poble de Larrau ens portarà fins a la passarel·la d’Holtzarte. Un pont penjant (molt segur) que travessa el barranc d’Olhadibi. El lloc és impressionant, en aquest punt aquest barranc s’ajunta amb el d’Holtzarte, sota els nostres peus 200 m de parets verticals ens separen del fons del barranc.
Tot el recorregut és preciós i amb molt bones vistes sobre aquest territori que combina prats d’un verd lluent, boscos i profunds barrancs tallats a la roca.
Distància: 15 km
Desnivell: 120 pujada i 450 de baixada

Dia 31: Valle de Aezkoa
Continuem al país de les fagedes, per visitar un altre sector de la Selva d’Irati, aquesta vegada des de la vall d’Aezkoa. Aquí al bosc meravellós de faig se suma la bellesa de la roca calcària coberta de molsa. Aquest sector és una zona càrstica amb avencs i roques erosionades on podrem trobar al llarg del recorregut racons indescriptibles amb paraules.
Hi ha dues opcions, fer només el bosc i simes d’Ambulolatz o afegir un altre tram per pujar al cim de l’Azalegi. Un cim fàcil i amb molt bones vistes, passant per l’ermita de Sant Estéban.
Distància: 9 km
Desnivell: 520 m
Opció curta: qui vulgui pot escurçar la ruta i fer-ne una de 6 km i 150 m de desnivell

Dia 1 de setembre: excursió al Santuari de Nuestra Señora de Muskilda
El Santuari de Nuestra Senyora de Muskilda es el lloc més emblemàtic d’Ochagavia, on es celebren diferents esdeveniments importants dins de la tradició d’aquesta població.
Nuestra Senyora de Muskilda és una ermita romànica, força particular, que ens permetrà veure les diferències entre el romànic català i el navarrès. Dins l’ermita es troba la talla gòtica de la Verge.
Situada a 1.000 m d’altitud constitueix també un mirador esplèndid, sobre Ochagavia i els boscos i muntanyes que l’envolten.
Recorregut circular. Ochagavia-Muskilda-Ochagavia.
Distància: 7 km
Desnivell: 200 m

RETORN A BARCELONA

Els desplaçaments es fan amb la furgoneta de 9 places de Cordada. Si és necessari, s’utilitzarà algun vehicle d’altres participants. També hi ha la possibilitat de venir amb vehicle propi.

Sortim de Barcelona, però en cas de que algun participant visqui fora ja establirem una cita.

Allotjament: farem nit a una casa de turisme rural en habitacions dobles amb bany on farem també l’esmorzar.(Nosaltres ens n’encarreguem).

PREU:
Organització i guiatge:
Socis: 231 €
Socis “30” 226 €
Socis”60″ 220 €
No socis: 240 €

Dormir i esmorzar: pot variar una mica en funció dels que siguem, ja que es lloga la casa sencera. És a dir calculem 175 € per tots els dies. El sopar es fa a un restaurant de la zona que ja coneixem i està foça bé

Menú: 14 €