Senderisme a Chamonix

Data de l'esdeveniment:
24/07/2018
Data de fi:
30/07/2018
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonés
Telèfon:
626421433
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Chamonix-Mont Blanc és un nom mític dins del món de la muntanya. Situat al cor dels Alps ha estat des de sempre una cita obligada pels alpinistes, però també pels excursionistes que volen gaudir dels paisatges meravellosos d’aquesta zona.

Sempre per camins fàcils i sense dificultat tècnica farem un seguit de rutes que ens permetran contemplar la grandiositat dels Alps.

Llacs d’alta muntanya, enormes glaceres, gorgues, boscos d’avets… però sobretot podrem contemplar la bellesa espectacular dels seus cims. A Chamonix, miris on miris, la natura et mostra la seva força.

Excursions previstes:

BIONASAY

Farem una ruta, seguint les passes dels primers alpinistes, passant per petits nuclis de muntanya plens d’ encant i boscos d’avets magnífics.

Travessarem el desguàs de la glacera de Bionasay per una espectacular passarel·la i tindrem unes vistes genials sobre el Montblanc.

Després agafarem el tren mes alt d’Europa, un trenet ple d’encant que puja fins al Niu de l’Aliga, on compartirem viatge amb els alpinistes que pugen per a fer el Montblanc, per aquesta ruta.

BALCÓ NORD

Aquest dia agafarem el mític tren de Montenvers que ens durà fins a la Mer de Glace, potser la glacera mes famosa dels Alps. Aquí es pot dir que va començar l’alpinisme i el turisme de muntanya.

Des de la Mer de Glace farem la ruta del balcó Nord. Una camí gairebé planer que recorre la vall en alçada per arribar fins al Pla de l’Aiguille, on agafarem el telefèric més impressionant d’Europa, per pujar al millor mirador dels Alps “L’Aiguille du Midi”. El paisatge des d’ allà dalt (3.842 m) és senzillament impressionant. 360º de cims i glaceres.

Per la baixada fins a Chamonix hi haurà diverses opcions a escollir (telefèric, tren de Montenvers o caminant)

BALCÓ SUD

El “Balcó sud” una ruta que transcorre íntegrament per la reserva natural des Aiguilles Rouges. Aquest camí és tot ell un mirador excepcional sobre les glaceres més espectaculars de la vall de Chamonix: la Tour, Argentiere, la Mer de Glace i Bossons, i sobre alguns del pics més bonics Dels Alps: els Drus, ‘Aiguille Verte, les Grandes Jorasses… arribarem fins al llac Blanc, la imatge del llac amb el teló de fons del pics i les glaceres és d’aquelles que es recorden per sempre.

GLACIER DE LATOUR I REFUGI ALBERT I

Un altre dia, remuntarem la vall de la Tour per un camí molt còmode que resseguint la glacera del mateix nom ens porta fins al refugi Albert I.

Poder contemplar la glacera de la Tour, el seus xeracs, el torrent de desguàs a tocar, mentre camines per un fàcil i espectacular sender. No té preu.

Arribats al refugi, hi haurà l’opció de visitar el circ de la glacera que és molt a prop i val molt la pena.

De tornada ens arribarem fins al coll de la Balme, on trepitjaren Suïssa i tindrem bones vistes sobre les Aiguilles Rouges i el lac d’Emosson.

Tant per la pujada com per la baixada, hi ha diferents opcions per si algú vol escurçar l’excursió i el desnivells.

EL BREVENT- LES HOUCHES

Aquesta es una altre ruta preciosa pel vessant sud de la Vall de Chamonix. Pràcticament en balcó (planera) i en baixada, ja que agafarem el telefèric del Brevent que ens pujarà a 2.400 m i des del cim anirem carenejant en direcció ales Houches.

La primera part de recorregut transcorre per terreny obert, carena i prats alpins amb vistes més que espectaculars sobre el Mont Blanc, l’Aiguille du Midi i el glacier de Bossons, que són tan a prop que sembla que els puguem tocar.

La segona part, s’interna en boscos d’avets impressionants, amb exemplars de gran talla i racons idíl·lics.

La ruta s’acaba a les Houches, un petit poble de la Vall de Chamonix.

GLACIER D’ARGENTIÈRE.

Un dels dies, a determinar segons temps i meteo, agafarem el telefèric des Grands Montets per apropar-nos en una breu excursió – passejada a la cascada de xeracs de la glacera d’Argentière.

Nivell: mig

Malgrat ser als Alps, les rutes són molt assequibles i els camins molt bons. Per altra banda hi ha múltiples opcions per tal d’escurçar les rutes amb plans A, B i C en paral·lel, per tal que tothom en pugui gaudir.

Des de l’any 2004, hi hem anat pràcticament cada any i són ja molts els amics amb qui hem compartit aquest viatje i als qui hem pogut mostrar la bellesa d’aquest lloc. Esperem que aquest any tu en formis part.

Les sortides són en grup petit (8 persones)

Preu:

Organització i guiatge:
Socis : 290 €
socis “30”: 285 €
socis “60”: 280 €
No socis : 295 €

Preu allotjament en mitja pensió + multipàs pels telefèrics : 309 €
Aiguille du Midi, Mer de Glace Montenvers, les Grands-Montets, Le Brévent, La Flégère, les Planards, les Houches, Balme etc…

No inclou:
Picnics (es pot comprar el necessari a les botigues de Chamonix)
Transport fins a Chamonix (consultar)
Les places són molt limitades i cal reservar amb prou temps.