Selva d’Irati (nivell Mig-Baix) Pont 12 Octubre

Data de l'esdeveniment:
12/10/2017
Data de fi:
15/10/2017
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
General
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Els Pirineus de Navarra són, sense cap mena de dubte, un dels millors llocs de la península per practicar el senderisme; visitarem les valls de Salazar i Aezkoa on es troba la famosa Selva d’Irati.

Més enllà de ser la segona fageda més gran d’Europa, és una de les fagedes més boniques de la península, o sigui, de visita obligada. En aquesta època és un destí ideal per anar-hi, ja que els arbres tot just comencen a canviar la tonalitat de les seves fulles.

A la zona, hi ha però moltes més coses a descobrir. Les excursions que farem ens permetran conèixer alguns dels racons més bonics d’aquesta terra. Seran quatre dies per desconnectar de tot i entrar en un món de màgia, tradició i natura.

Les sortides són de nivell mig-baix.

Si esteu interessades/ats poseu-vos en contacte amb secretaria el més aviat possible (Places limitades).

Programa:

Dia 12 viatge BCN – Excursió per Irati (Azalegi)

Excursió de mig dia molt fàcil i amb grans vistes, recorrent part de La Selva d’Irati i pujant al Azalegi, on tindrem una amplia perspectiva sobre el territori que visitarem aquest dies..

Distància: 8km

Desnivell: +300 m

Dia 13 Embassament d’Irabia – Selva d’Irati

En aquesta excursió visitarem el cor de la Selva d’Irati, una de les fagedes-avetosa més gran d’Europa, que atrau per la seva bellesa milers de visitants al llarg de l’any.

El bosc és impressionant, ja que a banda de la seva extensió té arbres antics de gran port, rierols i racons molt bonics.

Distància: 15 km

Desnivells: +350 m /-350 m

Dia 14 Gorgues i passarel·la d’Holtzarte

Aquest dia ens internem al País Basc francès i ho fem per visitar una zona molt bonica. Fagedes, gorgues, ponts penjants… un dia fantàstic.

Farem una ruta circular que sortint del poble de Larrau ens portarà fins a la passarel·la d’Holtzarte. Un pont penjant (molt segur) que travessa el barranc d’Olhadibi. El lloc és impressionant. En aquest punt el barranc s’ajunta amb el d’Holtzarte, sota els nostres peus 200 m de parets verticals ens separen del fons del barranc.

Tot el recorregut és preciós i amb molt bones vistes sobre aquest territori que combina prats de muntanya, boscos i profunds barrancs tallats a la roca.

Distància: 15 km

Desnivell: +250 m / -450 m

Dia 15 Matinal per la zona (Ermita de La Muskilda) i tornada a BCN

L’últim dia farem una ruta matinal per visitar una Ermita molt especial, Nuestra Señora de La Muskilda. El Santuari de Nuestra Señora de Muskilda és el lloc més emblemàtic d’Ochagavia, on se celebren diferents esdeveniments importants dins la tradició d’aquesta població. A l’ermita es troba la talla gòtica de la Verge.

Situada a 1.000 m d’altitud constitueix també un mirador esplèndid sobre Ochagavia i els boscos i muntanyes que l’envolten.

Distància: 8km

Desnivell: +300 m / -300 m

PREU (inclou organització i guiatge):
Socis: 135 €
Socis *50*: 130 €
No socis: 140 €

ALLOTJAMENT: Farem nit a l’Alberg Iriarte, al poble d’Oronz (habitacions compartides)

Preu de la Mitja Pensió: 35 €/ nit (inclou dormir, sopar i esmorzar).

Transport: 65 € aprox (es paguen a la sortida).