Savassona (senderisme i teca)

Data de l'esdeveniment:
20/10/2017
Data de fi:
20/10/2017
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
General
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Tornen les sortides de ‘Senderisme i teca’! I quina millor manera de fer-ho que anar a visitar el jaciment neolític de Savassona.

Prop de la població de Tavèrnoles, on començarem la caminada d’avui, trobem el bosc “màgic” del Pla de Savassona, considerat Espai Natural de Les Guilleries-Savassona, on comencem a trobar les roques gegantines, tot un seguit de troballes corresponents a l’època del neolític, com La Pedra dels Sacrificis d’unes 400 tones de pes (es veu que feien sacrificis humans i animals i la sang s’escolava pels reguerots de la roca, d’aquí el seu nom). A més trobem també altres pedres significatives com el Dau, la Pedra de les Bruixes o la de l’Home. Sigui com sigui, el lloc és màgic, misteriós i digne de conèixer.

Al llarg de la ruta també passarem per Sant Feliuet de Savassona, ermita situada d’alt d’un turó i d’on tindrem unes vistes espectaculars de tota la contrada, pel Monestir de Santa Magdalena de Conangles, d’origen romànic, construïda a sobre un alt i ampli meandre del riu Ter i el Pou de Glaç de Salou, originari del segle XVIII i restaurat recentment per l’Ajuntament de les Masies Roda.

I evidentment, després de caminar, anem a omplir la panxa a un restaurant, que avui toca ‘Senderisme i Teca’.

Distància: 10,50 km

Desnivell: +300 m

Dificultat: baixa

Cita: a les 7:45 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).

Preu inscripcions:
Socis Cordada: 14 €
Socis *50* Cordada: 13 €
No socis Cordada: 16,50 €

No inclou el transport (10 € aprox) ni el restaurant (entre 12 i 15 €)