Ruta per Vallferosa (La Segarra) “nivell mig-baix”

Data de l'esdeveniment:
14/04/2019
Data de fi:
14/04/2019
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Desnivell:
+350 m
Kilómetres:
13,6 km
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Aquesta ruta transcorre per la comarca de La Segarra, a tocar del centre geogràfic de Catalunya. En aquest itinerari circular, a banda d’un magnífic paisatge i molt silenci, trobarem un bon nombre de llocs d’interès que fan que l’excursió passi com si res.

Visitarem l’antic poble de Vallferosa. Aquí trobem la imponent torre de defensa, una obra mestre de l’arquitectura militar del segle X. Amb 30 m d’altura, és la més alta de Catalunya. Una meravella molt desconeguda. També trobarem l’antiga església parroquial de Sant Pere de Vallferosa, avui dia substituïda per la propera església de Santa Maria de Sasserra.

Passarem per diverses fonts i balmes, com la dels Voliacs, de mides considerables i també podrem veure un lloc sorprenent on hi ha setze tombes antropomorfes excavades a la roca. Visitarem antics cups de vi excavats a la roca que era on es deixava fermentar el vi una vegada trepitjat el raïm.

D’altra banda, farem un tros de Camí Ral que unia Solsona amb Guissona. És un camí amb molta història que ja s’utilitzava abans dels romans i que avui dia només trobem en petits trams.

Ja ho veieu, una sortida molt entretinguda on veurem força troballes del passat tot gaudint dels paisatges de la muntanya.

La sortida passa per camins i corriols en molt bon estat i molt transitables, aptes per tothom.

Distància: 13,6 km

Desnivell: +350 m

Dificultat: baixa

Hi hauran 2 Cites:

– 1a cita a les 7:15 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).

– 2a cita a les 7:45 h a Diagonal cantonada c/Keynes (Metro Palau Reial. L3).

Preu inscripcions:

– Socis Cordada: 15,50 €
– No socis Cordada: 17,50 €

Altres despeses:
– Transport: 14 € aprox