Ruta per Sant Amand (cim del Ripollès)

Data de l'esdeveniment:
13/04/2019
Data de fi:
13/04/2019
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Desnivell:
+750 m
Kilómetres:
13 km
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Us proposem fer una ruta circular, sortint del poble de Bruguera, una aïllada, tranquil·la i bonica població de la Vall de Ribes, per pujar a un dels cims més bonics del Ripollès, el Puig de Sant Amand.

Sant Amand podríem dir que és el germà petit del Taga, tot i que per les vistes no té res a envejar al seu germà gran. De camí al cim, passarem per l’ermita de Sant Julià de Saltor, una de les meravelles oblidades d’aquesta comarca, un lloc que et transporta a temps passats.

D’aquí pujarem al Puig de Sant Amand, el nostre objectiu d’avui, anomenat també el balcó del Ripollès, on podrem gaudir de les vistes de bona part de Catalunya (La Garrotxa, Osona, el Montseny, Montserrat, la Serra del Cadí amb el Pedraforca, i els Pirineus i a sota la Vall del Ter i el Ripollès).

La ruta transcórrer per camins de gran bellesa, on la varietat del mantell forestal és notable, amb rouredes, fagedes i pinedes de pi roig i negre, quasi sempre en companyia de l’omnipresent boix, que conformen un paisatge idíl•lic i salvatge.

Distància: 13 km
Desnivell: +750 m
Dificultat: Nivell Mig

Preu de les inscripcions:
Socis: 20 €
Socis 30*: 18 €
Socis 60*: 16 €
No socis: 22 €

Altres despeses:
Transport: 12 €

Cita: a les 8 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).