Ruta dels Senders del 1714 – Etapa 7: Solsona – Sant Llorenç de Morunys

Data de l'esdeveniment:
02/07/2017
Data de fi:
02/07/2017
Població:
Sant Celoni (08470)
Comarca:
Vallés Oriental
Telèfon:
638949011
Web:
En la categoria:
Senders
Organitza:
CENTRE EXCTA. SANT CELONI

ITINERARI:
Sortim de Solsona i anem ascendint en direcció nord cap al Serrat de Sant Bartomeu. Passem per Ca l’Espolsa, el Mas Vent Serè, Cal Sastre Quel i Can Ribalta.
Anem seguint el Camí de Mascaró fins que sortim al Camí de Rotgers. Creuem el Clot de la Parra i la Rasa de Meix i passem per La Caseta de Baix.
Travessem els Camps de la Caseta i anem ascendint cap a la imponent Masoveria de Borrells, amb diverses cases rurals com la Pallera, la Pirenaica i la Bruna.
Passem sota les restes del Castell de Lladurs (s. XI) i la primitiva església de Sant Martí, situat dalt del Serrat del castell. Seguim ascendint fins assolir el Pla de Riard i tot seguit seguim pel camí de Vilanova.
Passem per la font de Canadilla i anem seguint el rierol de Canadilla fins al camí de la Salada Vella on travessarem el camp de l’Hostal i arribem a la carretera LV-4241 on trobem el famós Hostal del Cap del Pla, avui convertit en restaurant.
(Aquí comença l’opció curta)
Passem pel coll de l’Hostal i continuem ascendint per la Serreta de la Caseta i tot seguit cap al Serrat de Prat d’Estaques i el Prat d’Estaques.
Sortim de nou a la carretera on trobarem el deshabitat Hostal del Vent. Ara seguim el traçat de l’antic camí ral de Solsona a Sant Llorenç de Morunys.
Passem pel Pla de la Batalla i travessem el Serrat de l’Hostal (a l’altra banda hi ha les restes de l’Hostalnou de Canalda). Ascendim uns 600 metres per la carretera.
Passem per la font de Fenarals i assolim el Revolt de Fenarals, punt més alt de l’excursió.
Aquí abandonem la carretera i agafem el Camí de Sòbol seguint el traçat del GR
7. Travessem la Serra Llarga a través d’un peculiar paisatge de conglomerats. Arribem al Coll de la Creu de Canalda i anem seguint una pista fins que sortim a l’ermita romànica de Sant Serni del Grau (s. XI).
Travessem el torrent de les Salines, i anem baixant entrant ja a la població de Sant
Llorenç de Morunys.
Final de la setena etapa de la ruta dels Senders del 1714 (temporada II).