Ruta BTT: Llinars del Vallès – Corredor

Data de l'esdeveniment:
29/06/2019
Data de fi:
29/06/2019
Població:
Llinars del Vallès (08450)
Comarca:
Vallès Oriental
Desnivell:
1100 m
Kilómetres:
35 km
Telèfon:
610974558
Web:
En la categoria:
Activitats socials
Organitza:
CLUB EXCTA. MADTEAM

Ruta: Llinars del Vallès – Montnegre/Corredor – Sant Esteve d’Olzinelles – Dolmen Pedra – Santuari del Corredor – Llinars del Vallès.

El primer tram de Llinars a Sant Celoni és per asfalt però val la pena fer la ruta.
Ruta per la part sud del Montnegre en direcció al corredor i sortint de Llinars del Vallès. L’entrada al Montnegre es fa per la vall d’Olzinelles, un indret fabulós, amb zones obagues i vegetació densa. Aquest primer tram és en sentit ascendent fins al Coll de Can Poliva, amb un pendent moderat i un ferm de camins i corriols en bon estat. Després del punt alt tenim un tram de baixada sense dificultat cap a Vallgorguina, perdent el desnivell acumulat a l’origen. A partir d’aquest punt baix tenim un tram d’uns 10 km de pujada, amb tres punts singulars, el primer és el dolmen de Pedra Gentil.

Aquesta construcció megalítica ofereix un aspecte immillorable i té una bona panoràmica del Montseny. El segon punt, en aquest cas en pitjors condicions de conservació, és l’església de Santa Eulàlia de Tapioles. El conjunt està compost per una església un cementiri i una habitatge, tots ells d’èpoques molt diferents. El darrer punt singular, coincidint quasi amb la part més elevada del recorregut és el Santuari del Corredor.

La part de baixada fins a l’autopista es fa alternant trams de camins i corriols. De baixada passem per l’ermita de Sant Sadurní de Collsabadell, pertanyent al municipi de Llinars. La construcció té una característica singular que consisteix en una semi torre circular incrustada al campanar.

Mitjà de transport: cotxe i tren.

Material recomanat:
Bicicleta de muntanya, menjar per tot el dia, aigua, roba adequada (roba d’abric i pluja), motxilla, mapa de la zona, recanvis btt.

Cal estar en possessió de la targeta de la FEEC o similar. En cas de no tenir-ne el club te’n pot tramitar una assegurança temporal pel dia de l’activitat. (6 euros).