Projecció dels documentals “The last honey hunter” i “Mountain”

Data de l'esdeveniment:
28/03/2019
Data de fi:
28/03/2019
Població:
Tarragona (43001)
Comarca:
Tarragonès
Lloc:
C/Pere Martell, 2
Telèfon:
977296605
Web:
En la categoria:
Activitats culturals

“The last honey hunter”

Direcció: Ben Knight
Guió: Mark Synnot
Nacionalitat: EUA i Nepal, 2017
Interpretació: Mauli Dhan Rai
Productora: National Geographic i Camp4collective
Fotografia: Renan Ozturk
Versió: VOSE
Durada: 35 minuts
Millor Pel·lícula de Cultura i Naturalesa – Mendi Film Fest, Bilbao, 2017

El poble Kulung practica una antiga forma de animisme estructurada al voltant del déu Rongkemi. Mauli Dhan Rai creu haver estat l’elegit dels déus per al ritu de la collita de la mel. La tasca, que consisteix a escalar escarpats penya-segats per agafar la mel de l’abella més gran del món, és extremadament perillosa. Però és una recerca espiritual basada en el mite que Kulung està protegit directament pels déus. Les muntanyes de l’Himàlaia al Nepal, amaguen un dels menjars més deliciosos i particulars del món, la mel d’Kulung, una estranya mel amb propietats al·lucinògenes.

Un equip de National Geographic va realitzar el documental The Last Honey Hunter (L’últim caçador de mel). Història de Mauli, un ancià oriünd de Kulung, l’últim home en realitzar aquesta tasca.

“Mountain”

Direcció: Jennifer Peedom
Guió: Robert Macfarlane i Jennifer Peedom
Nacionalitat: Austràlia, 2017
Interpretació: Documental: William Dafoe
Productores: Camp4Collective, Sherpas Cinema i Stranger than Fiction Films
Fotografia: Renan Ozturk
Versió: VOSE
Durada: 74 minuts

Fa tres segles la idea d’escalar una muntanya era considerada una bogeria. Les muntanyes eren llocs plens de perills, sense cap atractiu, i per a ser evitades. Però per què ara ens fascinen tant, fins al punt d’arriscar les nostres vides?

Dirigida per Jennifer Peedom, i narrada per William Dafoe i Dafoe i amb una banda sonora original interpretada per l’Orquestra de Cambra Nacional Australiana, Mountain ens endinsa en un relat sobre l’accidentada i triomfant història de la nostra fascinació per les muntanyes. Una vivència  sobre els cims més alts del món. Mostra a l’espectador una visió sublim i total de l’espectacle de la natura. A través d’una potència visual colpidora, és un document sorprenent, definit per les seves extraordinàries imatges i amb  l’ajut d’un bon recolzament musical.

Una pel·lícula suggerent i provocadora que realitza un viatge fascinant per l’esplendor de les muntanyes i la seva complexa relació del l’ésser humà com escalador de les meravelles naturals més importants de la terra.

Menció Especial del jurat – Mendi Film Fest, Bilbao, Espanya, 2017
Millor Banda Sonora – Acadèmia Australiana de Cinema i Televisió, Austràlia, 2017
Millor Fotografia – Acadèmia Australiana de Cinema i Televisió, Austràlia, 2017

L’entrada és gratuïta amb invitació i limitada a l’aforament de la sala, caldrà recollir la invitació a partir d’una hora abans de l’inici de cada sessió, al mateix auditori (no es faran reserves). Comença a les 19:00 h.