Projecció Audiovisual “Territoris inexplorats, gel i nòmades a l’àrtic rus”

Data de l'esdeveniment:
18/10/2019
Data de fi:
18/10/2019
Població:
Castellar del Vallès (08211)
Comarca:
Vallès Occidental
Lloc:
Sala de projeccions del Centre Excursionista de Castellar del Vallès
Telèfon:
937147305
En la categoria:
Activitats culturals
Organitza:
CENTRE EXCTA. DE CASTELLAR

El proper divendres 18 d’octubre a les 20:00 h, a la sala de projeccions del Centre Excursionista de Castellar del Vallès, vindran els alpinistes Rafa Vadillo, Dani González i Ramon Dies a fer la projecció de l’audiovisual “TERRITORIS INEXPLORATS, GEL I NÒMADES A L’ARTIC RUS“.  

Durant la primavera de 2018, un grup d’alpinistes format per David Graells, Dani González i Rafa Vadillo, junt amb els alpinistes russos Ivan Temerev, Vlad Golub i Fedor Kopitov van realitzar una expedició d’exploració per a escalades en cascades a l’altiplà de Putorana, espai natural declarat patrimoni de l’UNESCO, una zona de l’Àrtic Rus tancada als estrangers, i per a la que va fer falta gairebé un any de gestions per aconseguir els permisos i planificar la logística necessària completa.

El projecte va constar de dues parts. La primera, l’exploració i l’escalada de cascades de cel, i la segona, la visita i convivència amb els pastors nòmades de rens de l’ètnia Nenet, majoritària a l’Àrtic Rus, acompanyats per l’etnògraf Miguel Ángel Julián, especialista en les comunitats de l’Àrtic. 

Les temperatures durant aquests dies d’expedició van oscil·lar entre els -20º i els -30º, el que dóna una idea de la duresa de la zona. Un lloc on a l’hivern es superen els -50º.