Projecció audiovisual “La gran aventura ètnica de Chukotka”

Data de l'esdeveniment:
16/02/2018
Data de fi:
16/02/2018
Població:
Castellar del Vallès (08211)
Comarca:
Vallès Occidental
En la categoria:
Activitats culturals
Organitza:
CENTRE EXCTA. DE CASTELLAR
El divendres 16 de febrer encetem un nou cicle d’audiovisuals amb una projecció sobre una regió molt desconeguda de Rússia. Us esperem a les 21:00 h a l’auditori del Centre Excursionista de Castellar.
TitolLa gran aventura ètnica de Chukotka
 
Autor: Miguel Ángel Julián, explorador de l’Arctic i Sibèria, guia cultural d’Amaroq Explorers
 
DescripcióQuan parlem de Chukotka, parlem de la regió més remota de Rússia i una de les més inaccessibles. No va ser totalment conquerida per Rússia fins a finals del segle XIX, després de molts anys de dures batalles (i derrotes) contra les seves poblacions indígenes, principalment els Chukchis.
Amb una superfície superior als 730.000 km² (tota la península ibèrica té d’una superfície de 580.000 km²), i una població d’uns 50.000 habitants, és la regió amb menor densitat de població de tot Rússia.
La seva remota ubicació va propiciar que les seves poblacions indígenes conservessin moltes de les seves tradicions i llengües fins ara no gaire llunyanes, però les guerres internes entre aquestes ètnies indígenes -principalment entre les més nombroses i guerreres, els Chukchis, els Koryakos i els Yukaghirs- van fer que les més minoritàries es veiessin assimilades i pràcticament desapareixessin.
A l’actualitat, al territori de Chukotka ens trobem que conviuen diverses ètnies indígenes com són els siberians Yupiks, els Evens, els Chuvans i els Yukaghirs, encara que la gran dominadora (en termes numèrics) són els Chukchis.