La Mola de Colldejou (cim a Tarragona)

Data de l'esdeveniment:
14/04/2018
Data de fi:
14/04/2018
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
General
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Us proposem aquesta espectacular ruta circular a La Mola de Colldejou, una de les muntanyes més emblemàtiques de Tarragona, a la Serra de Mestral. La Mola de Colldejou és un massís de pedra, ben bé circular que s’aixeca 500 m per sobre la plana de Tarragona, tot rodejat de cingleres que semblen inexpugnables, el que el converteix en un excel·lent mirador del Mar Mediterrani.

Sortirem del poble de Colldejou, i caminant tot xino-xano anirem a trobar un dels punts febles d’aquestes verticals parets, per on pujarem fins a dalt del seu cim. Alhora que anem pujant, es va obrint davant nostre un paisatge espectacular, i podem anar contemplant les serralades veïnes, com La Serra de Llaberia, El Montsant, Les muntanyes de Prades i evidentment, tota la plana de Tarragona amb el Mar mediterrani de fons.

Una vegada siguem a dalt de tot, ens trobarem una gran plana coronada pel Castell, avui en runes, i que en el seu dia era una fortificació carlina que feia les funcions de punt d’observació.

Ara ja ens toca fer la baixada fins al Coll del Guix, per tornar a pujar fins al cim de La Serra de Llaberia, La Miranda (fa honor al seu nom: és una bona talaia, força millor que la veïna Mola on perdem part de la panoràmica pel seu gran planell cimer).

Anirem fins a una formació força curiosa i peculiar, La Foradada, un petit i bonic pont de pedra natural abocat al cingle.

Ara ja sí, ens toca baixar fins al poble de Colldejou. La baixada no serà menys espectacular que la pujada, ja que passarem per sota de les parets de la Serra de Llaberia, on podrem contemplar des de baix el Cavall Bernat, La Miranda, i caminar per un espectacular bosc de Teixos.

Distància: 14 km
Desnivell: +900 m / -900 m
Dificultat: nivell mig-alt

Preu de les inscripcions (inclou organització i guiatge):
Socis: 20 €
Socis *30*: 18 €
Socis*60*: 17 €
No Socis: 22 €

Altres despeses:
Transport: 14 € aprox.

Hi hauran dues cites possibles:
– 1a cita: a les 7:00 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).
– 2a cita: a les 7:30 h a cantonada de Diagonal amb C/ Keynes (parada de Metro Palau Reial. L3).