Hostalets d’en Bas-Falgars-Sant Miquel de Castelló (pel camí ral)

Data de l'esdeveniment:
10/03/2019
Data de fi:
10/03/2019
Població:
Roses (17480)
Comarca:
Alt Empordà
Telèfon:
628124971
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CABIROLS, ASS. EXCTA. DE ROSES

El proper 10 de març anirem a aquesta fantàstica excursió per la Garrotxa, la durada és de tot el dia i la dificultat és de 3 sobre 3, és a dir, és una excursió per gent que estigui una mica preparada atès que és llarga i té un desnivell considerable.

Sant Miquel de Castelló és una ermita al terme municipal de la Vall d’en Bas, a la comarca de la Garrotxa, justament al damunt del poble dels Hostalets d’en Bas. S’enlaira sobre un contrafort del Serrat de Sant Miquel dintre de la serra dels Llancers, als últims contraforts del nord-est del massís del Collsacabra. La panoràmica que s’ofereix des del mirador de l’ermita abasta tota la Vall d’en Bas, Olot i el Pirineu. A una hora de camí a peu cap al sud-est hi ha el poble de Falgars, el més alt del municipi.

L’edifici consta d’una sola nau coberta amb una volta de canó capçada sense absis diferenciat i el seu estat actual correspon a la restauració que s’hi efectuà l’any 1947.

L’accés s’hi efectua per la façana sud-oest que comunica amb el recinte de l’antic castell i, l’únic element que n’identifica el caràcter d’església és el campanar d’espadanya d’un sol ull, que destaca per sobre de les cobertes. L’aparell és de petits carreus, molt poc desbastats, units amb morter de calç en filades que tendeixen a la uniformitat i que indiquen les formes rústegues de l’arquitectura del segle XII.