GR – Suau 7a etapa (Jafre – Vallcarca i Garraf)

Data de l'esdeveniment:
19/05/2019
Data de fi:
19/05/2019
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Desnivell:
+200 m / -300 m
Kilómetres:
11 km
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Amigues i amics de les suaus, encetem la última etapa per la zona del Garraf.

Com que ja comença a fer caloreta, aquesta última etapa està pensada per acabar-la entre les 14:00 h i 14:30 h. Tot seguit anirem al poble del Garraf a dinar de pícnic.

En aquesta última etapa començarem a caminar on vam acabar en l’anterior etapa, el poble abandonat de Jafre. Creuarem bona part del massís, primer seguint el sender GR 5 i després anirem carenejant fins anar a La Penya del Llamp, un modest i molt assequible cim del Garraf, ja a tocar de la costa. D’aquí marxarem cap a l’Ermita de la Trinitat, un lloc molt preciós i amb unes vistes impressionants de la costa.

Ja només ens quedarà baixar fins a Vallcarca, antiga població de treballadors de la cimentera i punt estratègic durant la Guerra Civil (durant la sortida us explicarem el perquè).

Des d’aquí anirem a la Cala de Vallcarca on ens esperarà l’autocar que ens portarà al poble del Garraf, on dinarem de pícnic (el que porti cadascú de casa) i si us ve de gust, fer un bany i tot.

NOTA:
El GR – Suau de Cordada no és cap GR “oficial”. El seu recorregut ha estat dissenyat pels guies de Cordada, especialment pensat perquè sigui apte per a tots els públics tot passant pels indrets més bonics dels territoris que travessem i per camins fàcils, segurs i amb caràcter excursionista, evitant trams urbanitzats o que considerem que no tenen interès.

El GR – Suau d’enguany consta de 8 etapes. Començarà el mes d’octubre a la muntanya de Montserrat i l’acabarem el mes de juny a la costa.

És obert a tothom i es poden fer tantes etapes com es vulguin. No és obligat fer-ho sencer, pots participar només en una etapa com en una excursió independent d’un sol dia, encara que ens agradarà que ens vulguis acompanyar en la nostra aventura.

Distància: 11 km
Desnivell: +200 m / -300 m
Dificultat: Baixa
Cita: a les 7:45 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).

Dates de les properes etapes:
8a etapa: 16 de juny