GR-Suau 4a etapa (Ripoll-Les Llosses)

Data de l'esdeveniment:
26/01/2020
Data de fi:
26/01/2020
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Desnivell:
+300 m
Kilómetres:
13,5 km
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Amigues i amics de les suaus, continuem el nostre GR-Suau, per la comarca del Ripollès.

Aquesta serà la 4a etapa d’un total de 10, que ens portarà fins l’Estany de Banyoles creuant el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa i finalment el Pla de l’Estany, on arribarem al nostre destí, l’Estany de Banyoles.

En aquesta etapa començarem la nostra caminada a Les Llosses, el municipi més extens del Ripollès, i el punt d’arribada serà Ripoll, bressol del català i capital del Ripollès. Contemplarem vestigis de l’època romànica de la comarca, com l’ermita de Santa Maria de Les Llosses, ja esmentada en el segle X o Sant Esteve de Vallespirans del segle XI. Aquesta és una església petita però que es conserva força bé i amb un petit cementiri amb creus a terra just al davant, el lloc està envoltat d’una pau increïble.

Caminarem per antics camins de ferradura, amb un paisatge molt harmoniós i ple de masies amb molta història, com el Casal de Sabaters d’un dels lloctinents d’en Perot Rocaguinarda, el cap del bandolerisme català durant gairebé deu anys.

Finalment, arribarem al poble de Ripoll on acaba la nostra ruta d’avui, ideal per començar aquest nou any.

Esperem que us animeu!!!

SI VOLS VEURE FOTOS ENTRA AL NOSTRE WEB.

Distància: 13,5 km
Desnivell: +300 m
Dificultat: Baixa
Cita: a les 7:45 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).

NOTA:
El GR-Suau de Cordada no és cap GR “oficial”. El seu recorregut ha estat dissenyat pels guies de Cordada, especialment pensat perquè sigui apte per a tots els públics tot passant pels indrets més bonics dels territoris que travesserem i per camins alhora fàcils, segurs i amb caràcter excursionista, evitant trams urbanitzats o que considerem que no tenen interès.

És obert a tothom i es poden fer tantes etapes com es vulguin. No és obligat fer-ho sencer, pots participar tant a una etapa com a una excursió independent d’un sol dia, encara que ens agradarà que ens vulguis acompanyar en la nostra aventura.

Properes dates del GR-Suau:
5a etapa: 23 de febrer
6a etapa: 22 de març
7a etapa: 26 d’abril