GR-Suau 3a etapa (Sant Joan Sesrovires-Ordal)

Data de l'esdeveniment:
20/01/2019
Data de fi:
20/01/2019
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Amigues i amics de les suaus, continuem el recorregut suau.

Després de començar les primeres etapes per la muntanya de Montserrat, continuem ara per terres de l’Alt Penedès.

Començarem a caminar prop de la petita vila de Sant Joan de Sesrovires. D’aquí ens dirigirem al Castell de Subirats, datat ja l’any 917 (probablement va ser uns dels primers castells medievals de l’Alt Penedès). La construcció està estretament lligada al conflicte territorial entre cristians i musulmans, on la seva funcionalitat va ser de control, defensa i reconquesta de terres penedesenques. Des d’aquí podrem veure en primer pla la muntanya de Montserrat davant nostre.

D’aquí anirem a veure un fenomen natural molt especial en aquestes terres, Les Flandes dels Casots, uns passadissos naturals de roca força espectaculars.

Després ens dirigirem cap al poble de l’Ordal, on acabarem la caminada d’avui, entre vinyes, passant abans per la bonica capella de Sant Sebastià.

NOTA:
El GR-Suau de Cordada no és cap GR “oficial”. El seu recorregut ha estat dissenyat pels guies de Cordada, especialment pensat per a tots els públics, passant pels indrets més bonics dels territoris que travessem i per camins alhora fàcils, segurs i amb caràcter excursionista, evitant trams urbanitzats o que considerem que no tenen interès.

El Gr-Suau d’enguany consta de 9 etapes. Començarà el mes d’octubre a la muntanya de Montserrat i acabarà al juny a la costa.

És obert a tothom i es poden fer tantes etapes com es vulguin. No és obligat fer-ho sencer, es pot participar tant en una etapa com en una excursió independent d’un sol dia, encara que ens agradarà que ens vulguis acompanyar en la nostra aventura.

Distància: 13 km
Desnivell: +400 m / -250 m
Dificultat: Baixa
Cita: a les 7:45 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig (L1).

Pròximes etapes previstes:
4a etapa: 17 de febrer
5a etapa: 24 de març
6a etapa: 28 d’abril
7a etapa: 19 de maig
8a etapa: 16 de juny