GR Suau, 3a etapa (Sant Joan de les Abadesses-Ripoll)

Data de l'esdeveniment:
15/12/2019
Data de fi:
15/12/2019
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Desnivell:
+ 300 m / - 300 m
Kilómetres:
14 km
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Amigues i amics de les suaus, continuem el recorregut per terres del Ripollès.

Acomiadarem l’any 2019 amb una etapa molt bonica, ja que començarem a Sant Joan de les Abadesses i acabarem a Ripoll, bressol del català, i com no pot ser d’una altre manera, visitarem la portalada del monestir de Ripoll, situada a la façana occidental i datada a mitjans del segle XII.

En aquesta etapa resseguirem el sender de gran recorregut 1, també anomenat sender històric. Entre d’altres passarem pel Pont Vell de Sant Joan de les Abadesses, la Font de les 5 fonts, la Font de la Puda i una petita part de la ruta del Ferro que va d’Ogassa a Ripoll, antic traçat de la via del tren i les vagonetes que portaven el carbó de les mines d’Ogassa.

Esperem que us animeu a aquesta última etapa del GR Suau de desembre.

Distància: 14 km
Desnivell: + 300 m / – 300 m
Dificultat: baixa
Cita: a les 7:45 h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal. Metro Fabra i Puig L1.

NOTA:
El GR Suau de Cordada no és cap GR “oficial”. El seu recorregut ha estat dissenyat pels guies de Cordada, especialment pensat perquè sigui apte per a tots els públics. Visitarem els indrets més bonics dels territoris que travessem i per camins alhora fàcils, segurs i amb caràcter excursionista, evitant trams urbanitzats o que considerem que no tenen interès.

És obert a tothom i es poden fer tantes etapes com es vulguin. No és obligat fer-lo sencer, pots participar tant a una etapa com a una excursió independent d’un sol dia, encara que ens agradarà que ens vulguis acompanyar en la nostra aventura.

Properes dates del GR Suau:
4a etapa: 26 de gener
5a etapa: 23 de febrer
6a etapa: 22 de març
7a etapa: 26 d’abril
8a etapa: 24 de maig