Excursió a Sant Miquel de La Tosca i Punta Curull

Data de l'esdeveniment:
12/03/2019
Data de fi:
12/03/2019
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Desnivell:
+350 m / -350 m
Kilómetres:
13 km
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Marxem cap al sud, a fer una ruta per la Serra de la Llena, entre dues comarques (Les Garrigues i La Conca de Barberà) i dues províncies (Lleida i Tarragona).

Començarem la caminada al poble del Vilosell, i per bons camins ens aproparem a Sant miquel de La Tosca, en el seu dia era una ermita i avui és un Santuari on s’hi celebren importants aplecs de la comarca. Durant la lluita napoleònica va servir d’hospital de sang a les tropes franceses. Actualment, hi viu un ermità. Però no és l’únic pel que és conegut aquest indret, ja que també és un jaciment arqueològic molt important, datat ja el 33.000 aC. I no només això, aquí també neix el riu Set, a la font que trobem a Sant Miquel, coneguda com a les 7 fontetes.

D’aquí començarem a pujar tot Xino-Xano fins arribar al punt culminant de la sortida d’avui, la Punta Curull. Durant tota la pujada podrem contemplar les magnífiques vistes sobre tot el territori i els pobles de la zona, com el Vilosell, Vilanova de Prades, etc.. ens aproparem també a la Cova dels Calaixos on explicarem curiositats i llegendes d’aquest indret.

Després de gaudir de les vistes ja només ens queda baixar cap al Vilossell, tot passant pels camps de conreu i alguna cabana de pedra seca.

Aquesta és una ruta apte per a tothom.

Distància: 13 km

Desnivell: +350 m / -350 m

Dificultat: baixa

Hi ha 2 cites possibles (s’ha de comunicar a secretaria a quin dels 2 punts vindreu):

1a cita: a les 7.15 h a la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal (Metro Fabra i Puig L1).

2a cita: a les 7.45 h a Diagonal cantonada c/Keynes (metro Palau Reial).

El tipus de transport depèn dels participants i de la logística, potser autocar o furgoneta del club + cotxes. Les despeses de transport no estan incloses al pagament de la inscripció, aquest es paga “in sito”, podeu demanar  les previsions d’aquest import, que son específiques de cada excursió.