El Bisaurín (Pirineu Aragonès)

Data de l'esdeveniment:
09/09/2017
Data de fi:
11/09/2017
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
General
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Pel pont de 3 dies de la Diada anem a terres Aragoneses, a fer tot un seguit de cims a la zona de Lizara, on trobem el cim principal i objectiu d’aquesta sortida, El Bisaurin, una muntanya amb molta entitat, ja que, des del Port de Somport cap al mar Cantàbric, cap muntanya supera la seva altitud (2670mts), tenint el rang de ser el cim més alt del Pirineu Occidental. Encara que per la seva alçada no ho sembla, és un cim mític i amb caràcter, d’aquests que s’han de fer almenys una vegada a la vida. Durant els 3 dies les vistes que tindrem de tots els massissos de la zona seran impressionants.

El primer dia farem una ruta senzilla; caminarem per camins boscosos de la Vall del Riu Osia i pujarem al Pic de Espelungueta. Tot just davant tindrem el massís del Bisaurín, ja ens podrem fer una idea de la feina que ens espera al dia següent.

El segon dia pujarem al Bisaurín tot fent una ruta circular. Des del seu cim podrem gaudir d’unes magnífiques vistes a la selva de Oza, Pirineu Navarrès (Ori, Annie, Mesa de los Tres Reyes, Petretxema, Castillo de Acher, etc..) en direcció al nord, la mole del Midi d’Osseau i al est Los Infiernos amb la seva marmolera, Aspe, etc.. Després ja només ens quedarà baixar fins al Refugi de Lizara on ens espera una cervesa ben fresqueta i bon sopar per recuperar forces.

Pel tercer dia farem una ruta circular que ens portarà a pujar 2 cims, El Puntal del Bozo i el Ruabe del Bozo, on podrem veure una imatge molt bonica del Bisaurín, veient bona part de la pujada del dia anterior a vista d’ocell. Després baixarem a buscar El Valle de Los Sarrios, una zona molt solitària i on és molt probable de poder veure ramats d’Isards pujant i baixant per les muntanyes (més desfogats que nosaltres, jejeje). Ja només ens quedarà arribar al Refugi on tenim el vehicle i fer la tornada a Barcelona.

Farem nit al Refugi de Lizara, certificat amb la ISO 14001 des de l’octubre del 2004, experiència pionera a Espanya i Pirineus en matèria de refugis de muntanya, des d’on s’aposta per un model de gestió ambiental amb la instal·lació de fonts d’energia renovables, la pràctica habitual de la recollida selectiva de residus i les campanyes de sensibilització mediambiental.

Aquesta sortida és de Nivell Mig-Alt, tant pel desnivell com pel tipus de terreny, ja que caminem per terreny d’alta muntanya i ocasionalment per tarteres.

Si esteu interessats poseu-vos en contacte amb secretaria el més aviat possible, per tal d’assegurar la plaça al refugi.

Places molt limitades.

1er dia: Pic de Espelungueta

Distància: 11 km

Desnivell: +800mts

2on dia: Bisaurin

Distància: 13km

Desnivell: +1300mts

3er dia: Puntal del Bozo i Ruabe del Bozo

Distància: 15km

Desnivell: +1000mts

Preu inscripcions (inclou organització i guiatge):

Socis: 125€

No socis: 130€

Socis *50*: 120€

Preu de l’allotjament en règim de mitja pensió (Refugi de Lizara):

Federats FEDME: 28€/nit (56€ total)

No Federats FEDME: 34€ /nit (68€ total)

Altres despeses:

Transport: 35€ aprox.