Congost de Mont-rebei, Camarassa, Serra de Mont-roig (pont de desembre)

Data de l'esdeveniment:
06/12/2018
Data de fi:
09/12/2018
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Aquest pont del desembre ens n’anem a visitar la comarca de La Noguera, la més extensa de Catalunya, on podrem gaudir d’alguns dels paisatges més espectaculars del nostre país.

Congostos d’altes parets com els de Mont-rebei i Camarassa, cingleres imponents, precioses ermites romàniques penjades a esperons i agulles, grans rius com la Noguera Pallaresa o el Segre i paratges espectaculars.

Ens estarem dos dies a Sant Llorenç de Montgai (Alberg La Cova) on farem diferents rutes i els altres dos dies a la zona del Congost de Montrebei (Alberg de Benabarre) entre Catalunya i Aragó.

El nivell de les sortides serà mitjà, per a gent ja acostumada a caminar i assolir les diferents distàncies i desnivells.

1r dia (6 de desembre): Congost de Mu
Ens internarem al congost de Camarassa, menys conegut que el de Mont-rebei, però que també ens ofereix un recorregut preciós amb paisatges, racons increïbles i passarel·les sobre el riu Segre. Visitarem l’ermita de Sant Jordi, on gaudirem d’unes vistes molt boniques del poble de Camarassa i el Pla de Lleida.
Distància: 16 km
Desnivell: +600 m / -400 m

2n dia (7 de desembre): Serra de Mont-roig
Recorrerem la fabulosa Serra de Mont-roig, mirador inigualable a vista d’ocell de tot el territori de planes i cingleres que ens envolten, els Pirineus nevats i amb els embassaments de Sant Llorenç de Montgai i Camarassa i el riu Noguera Pallaresa als nostres peus.
Passarem per les ermites de la Mare de Déu del Castell i la Mare de Déu de Montalegre.
Distància: 15 km
Desnivell: +850 m / -850 m

3r dia (8 de desembre): Congost de Mont-rebei
Pel que fa a Mont-rebei, pot ser el congost natural més famós de Catalunya. Aquí el riu Noguera Ribagorçana travessa i divideix la Serra del Montsec de forma espectacular, quedant encaixat entre dues grans parets, la d’Aragó i la de Catalunya.
Les parets del congost arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical, amb punts on l’amplada mínima del congost és de només 20 metres.
Recorrerem el congost íntegrament,per un camí preciós excavat a la roca i passarem per les famoses passarel·les i el pont penjant que uneixen les dues ribes. Tot molt segur i espectacular.
Distància: 14 km
Desnivell: +800 m /-550 m

4t dia (9 de desembre): Matinal per la zona
Distància: 8,5 km
Desnivell: +450 m /-300 m

En definitiva, quatre dies per desconnectar de tot i gaudir de la natura plenament. Si esteu interessats/des, poseu-vos en contacte amb secretaria el més aviat possible per tal d’assegurar la plaça a l’allotjament.

Preu (inclou organització i guiatge):
Socis: 170 €
Socis “30”: 165 €
Socis “60”: 160 €
No socis: 175 €

Altres despeses:
Preu dels allotjaments en mitja pensió: 100 € aprox.
Transport: 40 € aprox (inclou transport des de Barcelona i els desplaçaments per la zona).