Conferència sobre l’Expedició espeleològica a Iran i al Pou Ghala

Data de l'esdeveniment:
21/03/2019
Data de fi:
21/03/2019
Població:
Tarragona (43001)
Comarca:
Tarragonès
Lloc:
C/Pere Martell, 2
Telèfon:
977296605
Web:
En la categoria:
Activitats culturals

Ferriol Canyelles, creador i director de Speleo Discovery, primer no iranià en tocar fons del segon pou més profund del món. El 28 d’agost de 2017 començava una expedició internacional a Iran. Durant 15 dies, participants de 4 organitzacions de diversos països unien esforços per iniciar una complexa campanya d’exploració en una àrida zona militar propera a la frontera entre Iran-Iraq.

L’expedició va tenir lloc al massís de Parau, un massís amb gran potencial càrstic. Treballant en una altitud mitjana propera als 3.000 m d’altura i on l’aigua a l’exterior escassejava, sota un sol de justícia superant els 40º C de temperatura.

Els resultats de la dura expedició han estat més que satisfactoris. Donant per acabada l’exploració del segon pou més profund del món descobert tan sols fa dos anys, Ghar-e-Ghala; sent els primers no iranians en tocar fons de l’immens forat.

L’entrada és gratuïta amb invitació i limitada a l’aforament de la sala, caldrà recollir la invitació a partir d’una hora abans de l’inici de cada sessió, al mateix auditori (no es faran reserves). Comença a les 19:00 h.