Conferència audiovisual “Per què es produeixen les allaus?”

Data de l'esdeveniment:
12/04/2019
Data de fi:
12/04/2019
Població:
Lliçà d'Amunt (08186)
Comarca:
VALLÈS ORIENTAL
Telèfon:
677115282
Web:
En la categoria:
Alpinisme
Organitza:
UNIÓ EXCTA. DE CATALUNYA DE LA VALL DE TENES

El divendres 12 d’abril a les 20:00 h, a la sala gran de l’Ateneu l’Aliança, es durà a terme una xerrada introductòria per conscienciar del perill de les allaus durant la realització d’activitats de muntanya hivernals a càrrec de Pere Oller.

Pere Oller, porta més de 25 anys treballant en el món de la neu i les allaus en diversos àmbits, entre els quals la formació. És monitor, àrbitre d’esquí de muntanya i soci fundador de l’ACNA (Associació Coneixement Neu i Allaus). També és Geòleg amb un Màster en Riscos Geològics. A més, és el Director de GeoNeu Risk, consultoria de riscos geològics.

Durant la conferència s’explicarà què és una allau, quina dimensió i quina conseqüència té aquest risc en les activitats de muntanya. Es parlarà dels factors que influeixen en el perill d’allaus i les eines que hi ha a l’abast per gestionar-lo. S’introduiran els conceptes bàsics, anomenant el triangle del risc (terreny, condicions, factor humà), de la preparació d’una sortida, quins són els bons hàbits i de l’autorescat. L’objectiu és oferir una visió global dels conceptes bàsics de la seguretat en terreny d’allaus. La xerrada també ha de servir per resoldre dubtes i qüestions que els assistents tinguin al respecte.