Castillo d’Acher i Petraficha (Pirineu Aragonès)

Data de l'esdeveniment:
30/06/2018
Data de fi:
01/07/2018
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
General
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Ja fa temps que no anem un cap de setmana sencer a fer muntanya, així que per treure’ns el mono us proposem anar al Pirineu Aragonès, en aquestes dates que la neu ja haurà marxat.

Entre els dos dies pujarem alguns dels cims més importants de la zona (Valle de Hecho). Sortirem divendres 29 de juny a la tarda (cap a les 17:00 h). Les excursions són de nivell mig.

1r dia: dissabte 30 de juny

Castillo d’Acher
Aquest dia començarem a la vall d’Aguastuertas, una enorme vall per on transcorre el riu Aragón, tot fent unes ziga-zagues espectaculars pel fons de la vall, gairebé plana. És un d’aquells racons dels Pirineus que s’haurien de visitar almenys una vegada a la vida. Podem trobar centenars de caps de bestiar pastant per la vall, entre ovelles, vaques i cavalls. Aquí fan un contrast únic al Pirineu el color verd dels prats de pastura amb el vermell de la roca de la muntanya.

D’aquí enfilarem cap al Castillo d’Acher, gaudint en tot moment de les vistes a les parets de roca de La Sierra de Secús, amb el Bisaurín com a muntanya més alta. Una vegada a dalt del Castillo d’Acher, ens sorprendran les curioses formes de la seva paret nord, coneguda com Las Murallas, ja que semblen com onades de mar però de roca.

La baixada la farem per La Selva de Oza, on podrem gaudir d’una fageda amb arbres de mides gegants.

Distància: 19 km
Desnivell: +1100 m / -1200 m

2n dia: diumenge 1 de juliol

Petraficha
El segon dia d’excursió pujarem al Petraficha, i ja de pas al seu veí Quimboa Alto (2×1). Des del seu cim podrem gaudir de les vistes del Pirineu aragonès, navarrès i francès. Veurem muntanyes com el Ezcaurre, Sierra de Los Alanos, Orhy, Petrechema, Agujas de Ansabere, Acherito, Middi d’Osseau, etc. I, evidentment, el Castillo d’Acher just davant nostre, un paisatge realment espectacular.

De baixada passarem pel Dolmen de Ferrerias i cap a Barcelona amb les piles carregades.

Distància: 12 km
Desnivell: +950 m / -950 m

Preu inscripcions (inclou organització i guiatge):
Socis: 75 €
Socis 30*: 70 €
Socis *60: 65 €
No socis: 80 €

Altres despeses:
– Allotjament: Refugi Gabardito, 2 nits en règim de mitja pensió: 36 € x 2 nits (72 €).
– Transport: 35 €