Caminada de la Llum 2017

Data de l'esdeveniment:
19/02/2017
Data de fi:
19/02/2017
Població:
Monistrol de Montserrat (08691)
Comarca:
Bages
Telèfon:
938722912
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CENTRE EXCTA. COMARCA DE BAGES

La Festa de la Llum és la més universal i, alhora, la més peculiar de totes les tradicions manresanes. El seu origen l’hem d’anar a buscar al S.XIV (1345) quan, en temps de sequera, fams i malalties, la ciutat va decidir construir una sèquia que portés aigua del Llobregat des de Balsareny.

Aquesta iniciativa va topar amb la negativa de Galceran Sacosta, Bisbe de Vic, a deixar passar la sèquia per les seves terres. Davant la desobediència dels manresans, el bisbe va respondre amb l’excomunió de tota la ciutat. El 21 de febrer de 1345 es va produir el prodigi: un raig lluminós procedent de Montserrat va entrar al temple del Carme i tots els campanars de la ciutat van començar a repicar tot sols. El bisbe, penedit, va aixecar l’extradició i perdonà tots els manresans.

Per commemorar aquest fet històric, El Centre Excursionista de la Comarca de Bages organitza any rere any, des de fa més de 40 anys, la tradicional Caminada de la Llum, que consisteix en la baixada de la llum de Montserrat fins a l’església del Carme.

El recorregut consta d’uns 25 km, que es completen en unes 5 hores, donat les constants parades als múltiples controls d’avituallaments i la parada per dinar, també a càrrec de l’organització.

La pujada es fa amb autobusos des de l’estació, per anar directe al cambril, on es fa un breu acte de salutació. Just abans de la sortida s’ofereix als inscrits una tassa de xocolata calenta i coca i es dóna el tret de sortida.
Principalment, el recorregut transcorre per camins i trams de carrers asfaltats: Monestir de Montserrat – Santa Cecília – Can Martorell – Castellgalí – Barriada de Sant Pau – Manresa.

Inscripcions
A través del web o al local del Centre Excursionista de la Comarca de Bages (C/ d’Urgell, 16, Manresa) abans del 19 de febrer.
No oblideu de portar la butlleta de la inscripció, ja que serà imprescindible la seva presentació per a la xocolatada, el dinar i l’autocar.

Programa
9:00 h: Sortida dels busos des de l’estació de Manresa en direcció Montserrat.
10:00 h: Encesa de la llum a la capella del cambril de la basílica de Montserrat.
10.30 h: Xocolatada a la plaça.
11:00 h: Sortida de la caminada en direcció Manresa.
16:00-17:00 h: Arribada de la Llum a l’església del Carme.

Controls / avituallaments

1r control al km 8,8: St. Cristòfol, a tocar de l’ermita romànica de Sant Jaume de Castellbell, on hi haurà aigua, sucs, galetes i fruits secs.
2n control al km 12,5: Pedrera de Balçamuller, abans d’arribar a Castellgalí. Dinar, a base d’entrepà, fruita, beguda i cafè.
3r control al km 23: Església del Carme de Manresa. Darrer avituallament i lliurament de la llum al rector de l’església.

Preu: 6€ si es disposa d’assegurança d’accidents per activitats esportives i 9€ si no se’n disposa.