Alta muntanya: Pico de los Infiernos (3.083 m)

Data de l'esdeveniment:
01/12/2018
Data de fi:
02/12/2018
Població:
Barcelona (08034)
Comarca:
Barcelona
Telèfon:
677 95 77 64
Web:
En la categoria:
Alpinisme
Organitza:
CLUB ALPINO BARCELONA

El Pico de los Infiernos inclou tres cims d’altituds molt similars separats per una esmolada però assequible carena que es pot recórrer caminant. La proximitat d’aquests atractius pics de més 3.000 m al complex del balneari de Panticosa, fa que siguin uns cims molt concorreguts i transitats pels muntanyencs que busquen grans paisatges i sensacions alpines.

En aquesta activitat, pujarem a Los Infiernos pel corredor sud, que és la zona de Panticosa. Sortirem des del balneari de Panticosa sobre les 6:00 del matí per dirigir-nos al coll de Pondiellos. Des d’allà creuem els estanys de Pondiellos per dirigir-nos al corredor sud de Los Infiernos. Es tracta d’un corredor d’uns 100 metres a 45º. Un cop superat el corredor coronarem els cim central i l’oriental.

Detalls tècnics: durada d’unes 8-10 h, desnivell: 1.500 m.

Dificultat: difícil.

Material obligatori: Bota rígida o semirigida d’alpinisme (bota de trekking NO). Grampons, piolet, casc, frontal, bastons, ulleres, guants, i 3 capes de tèxtil, inclòs un Gore i folre polar. Entrepans, fruits secs, i aigua o similars.

Requerit: Pprfecte control de la marxa amb grampons i piolet per pendents de 45º, perfecte control de la tècnica d’autodetenció amb piolet, ser soci del club per participar, portar el material adequat, no arrossegar malalties físiques i tenir llicència federativa o llicència de dos dies emesa pel club.

Important: Ni el CAB ni els coordinadors d’aquesta activitat, seran responsables sota cap circumstància dels possibles danys personals o accidents que puguin ocórrer durant la jornada. El CAB es reserva el dret a poder anul·lar o posposar l’activitat en cas que les condicions meteorològiques no siguin les adequades. El fet de participar en aquesta activitat implica l’acceptació d’aquestes normes.