Alta Muntanya: Pic Comaloforno (3.033 m)

Data de l'esdeveniment:
24/11/2018
Data de fi:
25/11/2018
Població:
Barcelona (08034)
Comarca:
Barcelona
Telèfon:
677 95 77 64
Web:
En la categoria:
Activitats socials
Organitza:
CLUB ALPINO BARCELONA

El Comaloforno (3.033 m) està situat zl Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, és la muntanya més alta de la comarca de l’Alta Ribagorça i una de les més altes de Catalunya. Forma part del Massís del Besiberri, on també es troben els pics del Besiberri Nord (3.015 m), Besiberri Mitjà (2.995 m) i el Besiberri Sud (3.024 m).

L’ascensió es realitzarà des de la presa de Cavallers.
Es comença la ruta creuant la presa i pujant per les escarpades parets, pel Pas de Ós, cap a la praderia de Comalestores, ens dirigim a un coll que es veu a l’esquerra de Bony de l’Orri des d’on donem vista al Besiberri Nord. Seguirem cap a l’esquerra en direcció a l’Estany Glaçat de Comaloforno des d’on veurem els cims de Comaloforno i Besiberri Sud. Per aconseguir l’ascensió haurem de fer una grimpada.

Detalls tècnics: 1.300 m de desnivell 11,7 km.

Dificultat: moderada.

Material obligatori: Botes de muntanya hivernals, polaines, casc, grampons piolet, arva, pala i sonda, frontal, bastons, ulleres, guants, i 3 capes de tèxtil, inclòs un Gore i folre polar. Entrepans, fruits secs, i aigua o similars.

Logística: sortida dissabte a les 14:00 h, sopar i dormir a Vall de Boí (Alberg Vall de Boí o Alberg Boí Romàntic). Diumenge ascensió i tornada a Barcelona. Hora prevista d’arribada, 22:00 h.

Requerit: soci del Club per participar, portar el material adequat, no arrossegar malalties físiques i cal tenir llicència federativa o llicència de 2 dies emesa pel Club.

Important: Ni el CAB ni els coordinadors d’aquesta activitat, seran responsables sota cap circumstància dels possibles danys personals o accidents que puguin ocórrer durant la jornada. El CAB es reserva el dret a poder anul·lar o posposar l’activitat en cas que les condicions meteorològiques no siguin les adequades. El fet de participar en aquesta activitat implica l’acceptació d’aquestes normes.