58a Marxa d’Orientació de Sant Joan de les Abadesses

Data de l'esdeveniment:
05/05/2019
Data de fi:
05/05/2019
Població:
Sant Joan de les Abadesses (17860)
Comarca:
Ripollès
Web:
En la categoria:
Marxes tècniques
Organitza:
UNIÓ EXCTA. SANT JOAN DE LES ABADESSES

La Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza una nova edició de la Marxa d’Orientació i Regularitat. La marxa es celebrarà el diumenge 5 de maig i tindrà com a punt de sortida el Parc de l’Estació, a sobre de l’antiga línia de tren de Sant Joan de les Abadesses que actualment és una via verda.

La marxa, per equips de dues persones, incorpora el factor d’orientació pura: l’itinerari no està marcat i s’ha d’esbrinar, amb el plànol i amb uns punts assenyalats pels quals s’ha de passar en l’ordre establert i pel camí més curt. Com a totes les marxes tècniques, s’ha de seguir un pas regular a la velocitat proposada per l’organització.

El fet que sigui d’orientació pura la converteix en una de les proves més complicades de la Copa Catalana, però alhora és una de les més divertides ja que suposa un repte arribar a cada control. És una bona manera d’adquirir nocions per llegir mapes, saber utilitzat la brúixola i el GPS.

L’edició de 2018 va estar marcada per la pluja que va afegir una mica més de complicació al recorregut. La marxa d’enguany també garanteix un toc d’aventura i promet emocions fortes. Proposa una ruta per camins que s’endinsen cap al terme d’Ogassa i portarà els equips per fagedes bastant desconegudes fins i tot pels participants locals. També s’ha recuperat algun camí que la vegetació havia fet pràcticament desaparèixer i ens permetrà visitar, pel qui no el conegui, l’espectacular gorg de Malatosca.

Tots els participants, trobin o no els controls, podran gaudir d’un bon esmorzar calent a la meitat de la caminada.

Per tots els participants federats, la prova és puntuable per la 21a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la FEEC.