32a Cursa de l’Alba

Data de l'esdeveniment:
12/05/2019
Data de fi:
12/05/2019
Població:
Collbató (08293)
Comarca:
Baix Llobregat
Web:
En la categoria:
Curses per muntanya
Organitza:
4000 PEUS ASS.EXCTA. COLLBATÓ

La cursa de l’Alba és una cursa amb un desnivell acumulat de 2.200 metres. Els primers quatre quilòmetres de cursa transcorren pel nucli històric de Collbató, per entrar en un tram de carretera i escales. A partir d’aquest moment ens endinsem per un sender al Parc Natural de Montserrat, envoltant el massís per la seva part mitjana en un tram de lleugera baixada fins al quilòmetre 5 aproximadament, on comença una dura pujada fins al Pla de Sant Miquel. En tram de pista ampla encimentada arribarem al Monestir de Montserrat. En aquest punt, els acompanyants podran arribar en cotxe, cremallera o aeri per donar ànims als participants.

Aquí comença un dels trams més durs de la cursa. Ascendim combinant més de 1.200 graons amb trams de sender d’incomparable bellesa fins al pic de Sant Jeroni (punt més alt del massís amb 1.237 m). Un descens sobre els nostres passos d’1,2 km aprox., ens conduirà fins a un descens suau d’uns 3 km fins a arribar de nou al Pla de Sant Miquel, on afrontarem l’últim descens molt tècnic que ens conduirà a la pancarta d’arribada.

Durant la major part del recorregut, pel fet que la cursa de l’Alba transcorre pel Parc Natural de Montserrat, podrem gaudir d’immillorables vistes de les diferents formacions rocoses d’aquest massís.