15è curs d’Iniciació a l’esquí de muntanya

Data de l'esdeveniment:
20/02/2019
Data de fi:
13/03/2019
Població:
Granollers (08401)
Comarca:
Barcelona
Telèfon:
93 860 01 47
Web:
En la categoria:
Cursos de formació
Organitza:
AGRUP.EXCTA. GRANOLLERS

Finalitat: la finalitat d’aquest curs és donar a conèixer l’esquí de muntanya, tant en les seves tècniques d’ascens com les de descens, a nivell teòric i pràctic. Es donarà als alumnes els criteris basics per a realitzar sortides d’esquí de muntanya amb un mínim de seguretat i tècnica.

Assistents: podran participar-hi totes les persones majors d’edat. És imprescindible que la persona que vulgui fer el curs sigui capaç de realitzar el viratge fonamental en pistes de neu tractada en pendents fortes. (Viratge fonamental: canvis de direcció mitjançant la cunya i finalització en paral·lel).

Serà obligatori estar en possessió de la llicencia federativa FEEC modalitat D, que incorpora l’assegurança obligatòria per realitzar la pràctica de l’esquí de muntanya. El preu anual de l’any 2019 a càrrec del cursetista és de 145,80 €; preu de l’habilitació FEDME, 157,70 €. Es pot tramitar l’assegurança temporal dels dies de les sortides pràctiques, preu a confirmar, al voltant dels 15 €.

També serà imprescindibles que el participant del curs tingui l’equip adequat per a la pràctica de l’esquí de muntanya. Esquís, fixacions, botes, bastons, pells de foca i ganivetes. Si no es disposa, es podran llogar a càrrec del cursetista a les botigues especialitzades. El material de seguretat (DVA, pala, sonda, casc, piolet i grampons) el podrà facilitar l’entitat en cas que el participant no el tingui. També caldrà portar la roba adient per les activitats a realitzar.

Sobre el curs: els cursetistes es comprometen a seguir les indicacions dels instructors, els quals, juntament amb l’entitat, no es fan responsables dels accidents que puguin sorgir al no seguir les indicacions donades. Tot cursetista que no guardi les normes de convivència, interès en l’aprenentatge o respecte a la natura pot perdre el dret d’assistir al curs, si la direcció del mateix ho considera convenient. Qualsevol qüestió no prevista serà resolta per la direcció del curs, i es podran realitzar els canvis necessaris si les circumstàncies ho aconsellen. L’instructor del curs està titulat per l’ECAM (Escola Catalana d’Alta Muntanya) com a instructor voluntari d’esquí de muntanya, titulació exigida per poder impartir aquest curs.
Les classes teòriques es realitzaran al local de l’AEG (C/ de Corró, 10 de Granollers) el dies indicats de 20:00 a 21:30 h.

Inscripcions: les inscripcions es poden fer a la secretaria de l’entitat (C/ de Corró, 10 de Granollers) els dimarts, dimecres i dijous de 19:00 a 21:00 del vespre. Tel 938600147. Correu: aeg@aeg.cat
El preu de d’inscripció és de 170 € pels socis de l’AEG i de 190 € pels no socis.
Tothom que hagi fet el curs de Muntanya Hivernal de la secció de muntanya de l’AEG d’edicions anteriors té un descompte del 10% sobre el preu.

El preu inclou:
L’assistència al curs.
El dossier amb les explicacions teòriques.
El forfait per un dia de l’estació d’esquí de La Molina.
Els tràmits i gestions per realitzar el curs.
Material: DVA, pala, sonda, grampons, piolet i casc.

El preu NO inclou:
La llicència i l’assegurança federativa de la modalitat D per a la pràctica de l’esquí de muntanya, obligatòria per realitzar el curs, la qual podem tramitar als socis de l’AEG.
El transport de les sortides pràctiques i l’allotjament.
El lloguer de material: esquís, fixacions, botes, pells, ganivetes i bastons.

Allotjament on tenim previst l’estada de les sortides pràctiques:
Xalet Refugi UEC
Casavella, 14
17537 La Molina (Girona)
972 14 51 07 / www.xaletuec.com
Refugi Estanys de la Pera