Raids d’Esports de Muntanya 2014

Què són els raids d'esports de muntanya?11a Copa Catalana i 9è Open de RaidsRAIDS_2013
Inscripcions InscripcionsnoticiesNoticies reglamentsReglaments classificacionsClassificacions
11a COPA CATALANA I 9a OPEN DE RAIDS
13 i 14 de juny
Raid Villa de TamaritWEB
CANVI DE DATA:
27 i 28 de setembre
Club Esportiu Rocko d'Almenar
21 juny1a Indiketes Adventure RaceWEB
Associació Esportiva Matxacuca
3-6 juliolRaidaranWEB
Club Excursionista de Sant Quirze del Vallès
Campionat de Catalunya
20 setembreRaid Garraf-MediterraniWEB
Agrupació Excursionista Talaia
8 novembreRaid Aventura TorrellesWEB
ANUL·LATRaids d'Esports de Muntanya
15 novembreOpen Tri-AdventureWEB
ANUL·LATSecció de Muntanya de l'Agrupació Cultural de Vilaseca
13 desembreOpen Popular de Sant Quirze del VallèsWEB
Club Excursionista de Sant Quirze del Vallès

Què són els raids d’esports de muntanya?

Els raids són competicions que combinen diferents modalitats esportives i que es desenvolupen, per equips, en el medi natural.

Les modalitats esportives que ens podem trobar en un raid d’esports de muntanya són, entre d’altres, cursa a peu, orientació, bicicleta tot terreny, travessa d’alta muntanya, escalada, descens de barrancs, vies ferrades, patinatge, piragüisme, natació, espeleologia,… Normalment tots els recorreguts es fan amb els mapes i fulls de ruta que entrega l’organització i que són secrets fins a hores abans de la sortida.

Es divideixen en seccions de durada i distància variable, on obligatòriament s’han de passar controls de pas, on s’ha de marcar una targeta de pas, o controls de canvi, on els participants canvien de modalitat esportiva, tenen possibilitat de rebre assistència, avituallament, etc.

QUI HI POT PARTICIPAR?

Tothom pot participar en un raid! Per això hi ha diferents categories amb recorreguts i dificultats diferents:

CATEGORIAPARTICIPANTSDURADA MÀXIMADIFICULTAT TÈCNICA I FÍSICA
Elit2 participants.Una única classificació amb bonificacions per components femenins.Sense límitAlta
Aventura2 participants.Classificacions per sexes: masculina, femenina i mixta8 horesMitjana-alta
Iniciació2 o 3 participants.Una única classificació.4 horesMitjana-baixa
Familiar2 o 3 participants.Una única classificació.3 horesBaixa

L’edat mínima per participar en la categoria Elit i Aventura és de 18 anys, en la categoria familiar i iniciació podran córrer menors d’edat sempre que vagin acompanyats d’un adult.

CAL ESTAR FEDERAT?

Per participar en un raid cal tenir la llicència FEEC (modalitat D), la llicència de la Federació d’orientació (FCOC Raid) o estar en possessió d’una llicència temporal, que expedirà la mateixa entitat organitzadora del raid.

COMPETICIONS OFICIALS

La Copa Catalana està formada per 5 raids i només hi puntua la categoria Elit. Per participar a la Copa Catalana s’ha de fer per equips, que durant tota la temporada han d’estar formats per un màxim de 6 persones i dels quals només participaran 2 a cada Raid, excepte al Campionat de Catalunya, que en seran 3. Com a mínim un dels components de l’equip haurà de ser dona, i com a mínim, haurà de participar en 1 dels raids de la Copa.

Per puntuar a la Copa Catalana el 50% dels membres de l’equip ha de tenir llicència FEEC en la modalitat D. Guanyarà la Copa Catalana aquell equip (tots 6) que sumi més punts al final del calendari amb la possibilitat de descartar el pitjor resultat.

El Campionat de Catalunya de Raids de Muntanya és una prova única en equips de 3 participants i tots ells han d’estar federats a la FEEC.

Finalment, els Open Raids tenen una vocació de promoció i d’apropament als raids d’esports de muntanya, per això es busca una estructura de competició per a equips de dos persones i sense necessitat de suport extern. Aquests no tenen cap classificació general i tant sols es fa una classificació per prova.

Calendari

Calendari raids 2013

Inscripcions

Accés a l'aplicatiu