FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/05/2017

En marxa el Catalonia Trek Festival

Cultura Excursionisme Catalonia Trek Festival

La Costa Brava ja s’ha convertit en la capital del senderisme europeu amb l’inici del Catalonia Trek Festival. Al voltant de 600 senderistes d’arreu d’Europa van arribar ahir a Roses per viure una setmana que girarà al voltant de la combinació entre el senderisme i la cultura.

Amb l’arribada dels participants es va dur a terme la presentació oficial d’aquest esdeveniment, en el qual hi van participar el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino; la presidenta de l’Associació Europea de Senderisme (ERA), Liss Nielsen; el president de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), Robert Azaïs, i el president de la Federació Italiana d’Excursionisme (FIE), Mimmo Pandolfo.

 

De fet, un grup d’una quarantena d’excursionistes provinents de Malta van donar el tret de sortida al Catalonia Trek Festival el diumenge al matí amb la primera sortida a Barcelona, on van visitar el barri Gòtic i la Sagrada Família entre altres.

 

 

 

La primera jornada congrega set activitats diferents

Avui s’han dut a terme set activitats de forma simultània. Una cinquantena de participants han participat en una de les caminades més dures, arribar fins al monestir de Sant Pere de Rodes. L’excursió ha sortit de la platja per remuntar 500 metres positius fins assolir el monestir a través del GR® 11 i ha descendit per l’altre vessant de la muntanya, fins a Palau-saverdera, conegut com el balcó de l’Empordà.

Dos grups d’unes 130 persones han fet l’excursió de Cala Montjoi a Roses. Tot i que la previsió meteorològica no era del tot favorable, el sol ha acompanyat durant tot el matí el viatge amb catamarà fins al cap de Norfeu i posteriorment a Cala Montjoi, recorrent un dels trams més espectaculars de la Costa Brava. Fins a Roses s’ha seguit a peu el GR® 92 (E12), un preciós recorregut que discorre per Parc Natural del Cap de Creus.

Més de 100 senderistes han visitat el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, un espai de convivència entre aigua, terra, éssers humans, flora i fauna, d’un alt valor ecològic.

Amb Llançà com a punt partida, s’ha donat a conèixer el traçat de l’E12, el sender europeu de l’arc mediterrani, a través del tram que uneix Llançà i Port de la Selva, al nord del Cap de Creus. Una setantena de senderistes han estat partícips d’aquesta proposta, d’una gran bellesa i facilitat, ja que el desnivell ha estat pràcticament inexistent.

L’última proposta senderista d’avui ha estat la visita al Baix Empordà medieval i posterior ascens al castell de Montgrí, amb més de mig centenar d’excursionistes. Els més valents s’han atrevit amb pujada a la fortificació militar del municipi de Torroella de Montgrí, declarada bé cultural d’interès nacional i construïda entre 1294 i 1301 pel rei Jaume II, fruit de la rivalitat existent entre el monarca i els comtes d’Empúries.

Tot això s’ha complementat amb dues sortides de caire cultural, amb una cinquantena de participants a cada una. La primera, a Girona, la capital de província on es desenvolupa aquest esdeveniment senderista i una de les ciutats amb més encant d’Europa. La Catedral, els ccarrers laberíntics del Call, l’antic barri jueu, el monestir romànic de Sant Pere de Galligants, la basílica gòtica de Sant Feliu,  les cases coloristes i el pont sobre el riu Onyar han estat alguns dels punts claus de la visita.

La visita a Barcelona ha permès conèixer de prop alguns dels elements més destacats de la Ruta del Modernisme, una de les joies de la capital catalana. Un passeig per Ciutat Vella, l’antiga Bàrcina, i una visita obligada a la Sagrada Família han culminat amb la jornada a la capital catalana.