Lluís Mirabent i Julià

Lluís Mirabent i Julià del Centre Excursionista de Sitges, era el president de l’entitat i va ser un referent per a tota una generació de muntanyers sitgetans. Membre actiu de l’antiga secció excursionista del Patronat d’Acció Social Catòlica, va ser cofundador del Centre Excursionista de Sitges el 1988, secretari un grapat d’anys, fins que a finals dels noranta assumí la presidència de l’entitat, tasca que va desenvolupar fins a la seva mort. Persona de consens, va implicar-se activament en les activitats de la vegueria, i en la defensa del medi ambient a l’entorn de Sitges.

En l’àmbit esportiu, comptava en el seu currículum amb la gairebé totalitat dels 3000 del Pirineu, i diversos 4000 als Alps. Excel.li en la pràctica de l’esqui de muntanya, i fou un bon practicant de l’escalada en crestes i de la bicicleta de muntanya, tot i que quan era necessari també maldà per acompanyar i guiar senderistes a fer cims. També participava en nombroses competicions organitzades per entitats de la FEEC.

Va morí en accident de muntanya el 20 d’agost del 2010 en el tram final de la cresta de Llosàs.

A petició de la regió III de la FEEC, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va decidir atorgar a títol pòstum la Insígnia d’Or de la FEEC al nostre expresident Lluís Mirabent i Julià, tant per la seva activitat esportiva com per la seva dedicació a la difusió de la muntanya i a les tasques federatives. El president Xavier Masana va recollir la distinció durant la Festa Anual de la FEEC, el passat 1 d’Abril a Barcelona.

Ensenya d’Or a títol postum, per la seva trajectòria i dedicació en l’àmbit excursionista i per una incansable i prolífica activitat emprenedora dins del món muntanyenc català̀.

Lluís Mirabent Julià