46a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

La Flama de la Llengua Catalana es tornar a renovar l’any 2015 per 46a vegada, una renovació que portar a terme la Unió Excursionista Llançanenca i que va arrencar els seus actes el dissabte 31 de gener a Prada de Conflent. La Festa de la FEEC, celebrada el 21 de gener al Born Centre Cultural, va fer un homenatge per reconèixer la tasca dels impulsors i coordinadors de la Flama de la Llengua, a mans de Jordi Mir.

Aquell any, com ja és tradició i seguint el programa d’actes, la flama es va encendre al cementiri del municipi de Prada, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948. Després es va organitzar una visita cultural i una visita a l’Abadia de Sant Miquel de Cuixà, Ria i Vilafranca del Conflent i, amb una revetlla amb l’actuació d’intèrprets de la Catalunya Nord. posteriorment, l’1 de febrer, es va encendre la flama al cementiri de Prada i la va rebre l’ajuntament. Posteriorment un dinar de germanor i d’aquesta manera, la Flama arribà a Llançà.

El president de la FEEC, Jordi Merino, i una nodrida representació de socis i sòcies de la Unió Excursionista Llançanenca i d’altres entitats i clubs, van acudir a Prada de Conflent, on van homenatjar al filòleg Pompeu Fabra i van realitzar diferents activitats. L’entitat de l’Empordà  va pujar la Flama fins a Sant Pere de Rodes la va portar al Monestir de Montserrat, el 22 de febrer.

Cartell de la 46a Renovació de la Flama

L’abat de Montserrat rep la torxa i encén la llàntia de la Renovació.