12a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

La Secció de Muntanya Club Pollença i el Grup Excta. de Mallorca (GEM) van ser els organitzadors del 12è Aplec Excursionista dels Països Catalans els dies 29, 30 i 31 d’octubre  i l’1 de novembre de 1988 a la península de Formentor, i més concretament a la vora de les cases de Cala Murta.

Aquesta important trobada de muntanyencs agrupats sota una mateixa llengua i cultura fou organitzada per les entitats i patrocinada per la Federació Balear de Muntanya amb l’ajuda de l’ajuntament de Pollença.

En aquest Aplec participaren uns 400 excursionistes, dels quals la gran majoria venien del Grup Excursionista de Mallorca (GEM), i del Club de Pollença, seguits del grup Excursionista d’Esporles. En total 17 entitats excursioniste d’àrreu hi foren presents. Aquesta edició fou possible gràcies a la gran feina organitzativa feta per la Comissió i al patrocini i col·laboració d’entitats públiques i privades.

Els dies van ser intensos en prganitzacio d’excursions i les vetllades van ser amenitazades per la presència dels grups Sarau Alcudienc i Música nostra.

Com a cloenda de les activitats, tingué lloc la reunió d’entitats i es va fer el traspàs de la senyera a l’Agrupació Excursionista de Granollers qui serien els organitzadors de la següent edició al massís del Montseny.

Cartell del 12è Aplec Excursionista dels Països Catalans a Cala Murta (Formentor)